Nieuws

98 resultaten

20 juli 2017

Flood Delta City Index

11 juli 2017

Special project the Glass Masonry Bridge ready for testing

Special project the Glass Masonry Bridge, 1st fase is ready and tested. “TU Delft succesfully tested the revolutionaire bridge of glass: even dancing on it can do no harm”

23 mei 2017

PhD thesis Design of Pattern placed revetments - D.J. Peters

The Dutch coast is protected by beaches, dunes and dikes. Erosion of the outside slopes of dikes by waves is a potential threat during storm conditions when high water levels and severe waves occur. Revetment systems prevent erosion of the dikes and they need to be stable under wave attack.

23 mei 2017

Design principles of multifunctional flood defences

23 mei 2017

Wereldwijd snellere toename van gemiddelde zeespiegelstijging dan eerder gedacht

Wereldwijd snellere toename van gemiddelde zeespiegelstijging dan eerder gedacht

De zeespiegel op aarde stijgt. Onderzoekers van de TU Delft en een aantal andere Europese universiteiten brengen nu een rapport uit met een reconstructie van de wereldwijd gemiddelde zeespiegelstijging sinds 1902. Het onderzoek wijst uit dat de gemiddelde stijging vóór 1990 langzamer was dan eerder gedacht, terwijl de cijfers voor 1993-2012 even hoog zijn als die van onafhankelijke satellietobservaties. Dit wijst erop dat de wereldwijd gemiddelde zeespiegelstijging afgelopen twee decennia veel sneller is toegenomen dan eerder werd gedacht. De resultaten verschijnen deze week in de Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

15 mei 2017

Brug van glas net zo sterk als staal?

Om te bewijzen dat glas net zo sterk en geschikt is als bouwmateriaal in vergelijking met bijvoorbeeld staal of beton, wordt op 15 mei vanaf 16 uur de proef op de som genomen. Op de campus van de TU Delft bij het Green Village terrein is een brug op glazen pilaren daadwerkelijk gebouwd. Initiatiefnemer Rob Nijsse neem met 50 onbevreesde studenten de proef op de som. Staand, marcherend en uiteindelijk dansend zullen zij bewijzen dat glas onder de juiste omstandigheden net zo onbreekbaar is als staal of beton.

23 februari 2017

Delft DIMI in advisory group of Global Centre of Excellence on Climate Adaptation

The Netherlands, Japan and UN Environment will lead the establishment of a Global Centre of Excellence on Climate Adaptation in The Netherlands, supported by the TU Delft.

20 februari 2017

Presentatie Boek Snelweg x Stad

Op 15 februari jl. is het boek 'Snelweg & Stad' gepresenteerd ism BNA in de Berlage zalen bij de TU Delft.

15 februari 2017

Ringwegen van de toekomst in stedelijke context: visies gebundeld in boek ‘Snelweg x Stad’

Ringwegen van de toekomst in stedelijke context: visies gebundeld in boek ‘Snelweg x Stad’

Elektrische auto’s die opgeladen moeten worden en oproepbare autonome auto’s om je van A naar B te brengen. Hoe ga je in de ruimtelijke inrichting om met deze toekomstige uitdagingen? Hoe zien de Nederlandse wegen en ruimtelijke omgeving er in 2030 uit? Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en TU Delft gingen vanaf februari 2016 aan de slag met een ontwerpstudie waarbij ontwerpteams en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht om een vijftal ringweglocaties bij de steden te bekijken. De visies worden gepresenteerd op woensdag 15 februari bij de TU Delft in de vorm van het boek ‘Snelweg x Stad’.

19 januari 2017

17/02 Symposium Urban Air Quality

Op 17 februari vindt in Delft het symposium Urban Air Quality plaats. Experts op het gebied van gezondheid, beleid, en meten en monitoren van luchtkwaliteit in het stedelijk gebied vertellen over de laatste inzichten. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de afdeling Geoscience & Remote Sensing (GRS) van de TU Delft, het TU Delft Climate Institute en het KNMI.