BSc Klinische Technologie

Geavanceerde MRI-scans, operatierobots en op maat 3D-geprinte kunstorganen: medische technologie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Innovatieve behandelmethoden vragen om een nieuw soort medisch professional. Iemand met medische én technische kennis, die de brug slaat tussen de techniek en de patiënt. Dat is de Klinisch Technoloog!

Klinisch Technoloog officieel geregistreerde zorgverlener

Wist je dat je als Klinisch Technoloog een officieel zorgverlener bent en zelfstandig medische handelingen mag uitvoeren?

Tot nader order kunnen er helaas geen fysieke voorlichtingsactiviteiten plaatsvinden bij de TU Delft. Omdat we je heel graag willen blijven helpen bij het maken van een bewuste studiekeuze, bieden we je een aantal online alternatieven aan.

Bekijk ze hier!

Bekijk onze studie
in 2 minuten:

Bekijk onze studie in 2 minuten:

De opleiding Klinische Technologie is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Universiteit Leiden (LUMC) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC). Deze drie centra van wereldniveau werken op klinisch-technologisch gebied samen in de Medical Delta. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld 3D-prints van het menselijk lichaam, zodat chirurgen kunnen oefenen voordat ze een ingewikkelde ingreep uitvoeren. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis, maken de Medical Delta een interessante omgeving om in te studeren.


Andere scholieren bekeken ook:

Technische Geneeskunde (Universiteit Twente)

Een technisch geneeskundige verbetert patiëntenzorg door het inzetten van medische technologie. Lees meer.

Geneeskunde (Universiteit Leiden)
Werktuigbouwkunde

De werktuigbouwkundige brengt de wereld in beweging. Lees meer