Schakelen naar de MSc

met een Nederlandse wo bachelor of met een afgeronde hbo bachelor

Sluit jouw Nederlandse wo bacheloropleiding qua inhoud niet voldoende aan op de masteropleiding die je wilt gaan volgen? Dan kun je in sommige gevallen na het volgen van een schakelprogramma starten met de masteropleiding.

Een hbo-diploma geeft geen directe toegang tot een TU Delft masteropleiding. Als je een relevante hbo-opleiding hebt afgerond, dan moet je eerst een schakelprogramma volgen voordat je kunt starten met de masteropleiding.

Via de webpagina‚Äôs van de verschillende MSc-opleidingen vind je informatie over toelaatbaarheid tot het schakelprogramma. Hier vind je ook eventuele opleidingsspecifieke toelatingseisen voor het programma. De inhoud van het schakelprogramma verschilt per masteropleiding en bepaal je met de schakelcoordinator van de gekozen opleiding.

Klik op onderstaande tabs voor meer informatie over de algemene toelatingseisen, deadlines, aanmelding, inschrijving en algemene voorwaarden:

Studenten die een schakelprogramma volgen, betalen een eenmalige schakelvergoeding voor de start van het programma. De schakelvergoeding is een proportioneel deel van het wettelijke collegegeld, afhankelijk van het aantal ECTS van het schakelprogramma. Kortom, je betaalt voor het aantal ECTS in jouw schakelprogramma. Het collegegeld is (wettelijk) vastgesteld en verandert elk jaar. Daarmee verandert ook het bedrag van de schakelvergoeding per ECTS.

Kijk op Collegegeld en Financi√ęn (tudelft.nl) voor alle informatie over betaaldeadlines, betaalwijzen, etc.

Algemene voorwaarden schakelprogramma:

  • De inschrijfduur voor een schakelprogramma bedraagt maximaal 2 jaar.
  • Voor studenten die vallen onder de MoMi bedraagt de inschrijfduur maximaal 1 jaar.
  • De vergoeding voor het gehele schakelprogramma wordt tijdens het eerste jaar betaald. Voor het tweede jaar worden geen kosten in rekening gebracht
  • Stop je voortijdig met het schakelprogramma, dan volgt er geen restitutie. Betaal je in termijnen dan ben je het resterende bedrag nog verschuldigd.
  • Je kunt niet binnen het studiejaar overstappen op een ander schakelprogramma. Wil je overstappen op een ander schakelprogramma, dan moet je dus wachten op het eerstvolgende instroommoment (zie Deadlines, aanmelding en inschrijving).
  • Volg je naast het schakelprogramma een bachelor- of masteropleiding, dan betaal je collegegeld aan de instelling waar je je bachelor of master volgt en krijg je een vrijstelling van betaling voor de schakelvergoeding. Kijk hier hoe je de vrijstelling van betaling regelt onder  ‚ÄúBetaalwijze-Vrijstelling van betaling‚ÄĚ. Let op: Zodra je je uitschrijft uit de bachelor of master heb je geen recht meer op een vrijstelling en ga je voor het overgebleven aantal maanden in het studiejaar een schakelvergoeding betalen.

Nadat je tijdig aan de gestelde toelatingseisen en de betalingsverplichting voor het schakelprogramma hebt voldaan, word je ingeschreven als schakelstudent aan de TU Delft.

Contact

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande toelatingseisen, neem dan contact op met contactcentre-esa@tudelft.nl.