Academic Career Track voor jonge academici

De TU Delft zoekt gepromoveerde academici met bij voorkeur ruime werkervaring buiten de TU Delft. Dat kan bijvoorbeeld ten minste één afgeronde postdoc periode of een gelijkwaardige onderzoeks-/ontwerp portfolio zijn. Je hebt zelfstandig onderzoek gedaan en je hebt de ambitie om een wetenschappelijke carrière op te bouwen. Wij zoeken wetenschappers die een breed profiel invullen met competenties op het gebied van onderwijs, onderzoek, maatschappelijke impact en innovatie, en leiderschap en organisatie. In de loop van de track en je verdere loopbaan bij de TU Delft heb je de mogelijkheid om accenten aan te brengen.

Alle nieuwe universitair docenten in de Academic Career Track starten met een tijdelijk dienstverband van 18 maanden, waarna bij een positieve evaluatie op basis van vertrouwen in ontwikkeling en resultaten een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt aangeboden. De Academic Career Track duurt maximaal 8 jaar.

Tijdens de Academic Career Track wordt bepaald of een wetenschappelijke carrière binnen de TU Delft bij jou past en of je kunt doorgroeien naar universitair hoofddocent. Is de uitkomst positief?  Dan ga je een positie als universitair hoofddocent vervullen en ontwikkel je verder in de functie van UHD. Daarnaast krijg je het mooie perspectief om te kunnen doorgroeien naar hoogleraar. Uiteraard moet je in dat geval wel aan bepaalde criteria voldoen. Er hoeft geen openstaande vacature voor te zijn.

Blijkt dat een wetenschappelijke carrière als universitair hoofddocent binnen de TU Delft toch niet voor je is weggelegd? Dan zoeken we samen naar een passende oplossing op basis van jouw kwaliteiten, binnen het brede netwerk van de TU Delft of elders.

Ontwikkelprogramma

Bij de TU Delft vinden we het belangrijk om je allround op te leiden en echt in jou te investeren. Gedurende de hele Academic Career Track biedt de TU Delft je een uitgebreid ACT Ontwikkelprogramma, bestaande uit een breed palet van trainingen en instrumenten op alle onderdelen van de wetenschappelijke loopbaan. Op basis van het door jou opgestelde ACT Persoonlijk Ontwikkelplan, en afhankelijk van je talenten, ervaringen en voorkeuren, bepaal je welke aanbevolen en verdiepende trainingen je naast de vereiste trainingen volgt. Hierin word je ondersteund door je leidinggevende, mentor, mede universitair docenten en collega’s.

In het Ontwikkelprogramma doorloop je 3 fasen:

  1. Onboarding: Je raakt bekend met de TU Delft, leert je werkomgeving kennen en legt de basis voor je ontwikkeling voor de komende jaren.
  2. Mid-term: Je leert alle aspecten van onderwijs en behaalt je Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Daarnaast kun je je projectmanagement vaardigheden versterken, kun je trainingen volgen in het aanvragen van grants en onderzoek je hoe je jouw stijl van leidinggeven kan aanpassen en inzetten in je werk.
  3. End-term: Je verdiept je in het ontwikkelen van onderwijs, werkt aan het verbreden van je onderzoek en het aansturen van een groter team en ontwikkeld een duurzame toekomstvisie op alle onderdelen van de wetenschap.

Aan het einde van de Academic Career Track ben je klaar om de stap te maken naar universitair hoofddocent.

Bekijk waar je toekomstige collega’s mee bezig zijn. Lees TU Delft Stories

Bekijk waar je toekomstige collega’s mee bezig zijn. Lees TU Delft Stories