Postdoc bij de TU Delft

Springplank naar een wetenschappelijke carrière

Als postdoc is het belangrijk op verschillende plekken in de wereld ervaring op te doen voor een internationale en veelzijdige carrière binnen de wetenschap. Bij voorkeur bij verschillende universiteiten, in verschillende landen. Of je doet eerst ervaring op binnen de industrie of een onderzoeksinstituut.

In vrijheid onderzoek doen

Je richt je op een specifiek onderzoeksthema binnen jouw vakgebied bij een vooraanstaande universiteit waar veel specialismen samenkomen. Hier, in deze omgeving met goede faciliteiten, krijg jij de vrijheid om je weg te vinden en initiatief te nemen. Je vergroot je netwerk en werkt, afhankelijk van je onderzoek, samen met een interdisciplinair team, industriële partners of publieke onderzoeksinstituten.

Ruimte om jezelf te ontwikkelen

Er is natuurlijk meer dan alleen wetenschappelijk onderzoek. Vind je het interessant om afstudeerstudenten en promovendi te begeleiden? Dat kan. En wil je je ontwikkelen op het gebied van academische publicaties of je kwalificeren voor het geven van onderwijs? Ook dat is mogelijk. Je kunt je ook verdiepen in het werven van fondsen en zo kennismaken met een team van adviseurs (Research Funding Team van het TU Delft Innovation & Impact Centre) dat ondersteuning biedt bij het indienen van voorstellen. Met je begeleider heb je regelmatig overleg over de stappen die je zet. Of je bespreekt je ambities en wensen tijdens een jaarlijks resultaat- en ontwikkelingsgesprek. Je kunt ook altijd binnenlopen bij het TU Delft Career Centre, waar gespecialiseerde loopbaancoaches je helpen om je voor te bereiden op je volgende stap.
 

Bekijk waar je toekomstige collega’s mee bezig zijn. Lees TU Delft Stories.

Bekijk waar je toekomstige collega’s mee bezig zijn. Lees TU Delft Stories.