Materiaalkundigen sluiten aan bij corrosiegemeenschap in China

Nieuws - 01 november 2019 - Webredactie 3mE

Arjan Mol, professor Corrosion Technology and Electrochemistry, en Herman Terryn, deeltijd hoogleraar bij de afdeling Materials Science and Engineering, ontvingen deze maand als eerste internationale corrosiewetenschappers de Fellowship Award van de Chinese Society for Corrosion and Protection (CSCP). Met de fellowship worden mogelijkheden voor cross-continentale fundamentele kennisuitwisseling in de schijnwerpers gezet en verdere samenwerking met China versterkt.

Tijdens de CSCP Conference in Nanchang China werden zij geroemd om hun aanzienlijke prestaties op het gebied van fundamenteel corrosie-onderzoek en hun bijdragen aan de interactie tussen de Europese en de Chinese academische corrosie-gemeenschap.  Zo wist Arjan Mol onlangs als President van de Europese Corrosie Federatie (EFC ) op succesvolle wijze een brug te slaan tussen beide gemeenschappen middels de organisatie van het International Conference on Corrosion Protection and Application ICCPA 2019 in Chongqing China.  Honderden lokale corrosiewetenschappers bezochten deze conferentie.

Arjan Mol
"De erkenning van deze fellowship zie ik als een bijzondere eer waarmee de samenwerking, activiteiten en onderzoeksresultaten van velen onderstreept en beloond worden. Het enorme onderzoek potentieel in China is indrukwekkend en de fundamentele kennis die zij hebben op het gebied van (de bescherming tegen) corrosie is complementair aan die van onze Delftse onderzoekers. Wederzijdse versterking van onze kennis geeft nog meer inzicht in lokale mechanismes van corrosie en beschermingsmethoden. Ook op het gebied van oppervlakte functionalisering zoals  bijvoorbeeld zelfherstellende coatings of zelf smerende oppervlakten brengen zij nieuwe inzichten voor het ontrafelen van  veelbelovende beschermingsmechanismen. Op deze manier versterken we  elkaar en stuwen we elkaar naar grotere hoogte."

CSCP

Opgericht in 1979, de Chinese Society for Corrosion and Protection (CSCP) is de nationale corrosieorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van corrosiebestrijding in China en wereldwijd door het bevorderen van onderzoek naar corrosie en onderwijs over corrosie. Momenteel heeft CSCP meer dan 200 institutionele leden uit zowel de academische wereld als de industrie, en bestaat uit 5 werkcomités, 23 professionele comités, een standaardisatiecomité en 15 lokale samenlevingen in Beijing, Shanghai, Liaoning en andere provincies en steden in China. De CSCP Fellow Award werd in 2019 ingesteld op het 40-jarig jubileum van de Society.