Intreerede Johan Padding: Van chaos tot orde

Nieuws - 26 september 2019 - Webredactie 3mE

Op woensdag 9 oktober houdt professor Johan Padding van de leerstoel Complex Fluid Processing bij de afdeling Process & Energy zijn intreerede over 'Van chaos tot orde'.

De gestelde klimaatdoelen voor 2030 vereisen niet alleen dat men zuiniger om dient te gaan met energie en materialen. Ook de energieopwekking wordt steeds meer afhankelijk van duurzame bronnen zoals zon en wind. Deze energie wordt meestal opgewekt en getransporteerd in de vorm van elektriciteit. Door de grote variabiliteit in het aanbod zijn we op zoek naar efficiƫnte manieren om duurzaam opgewekte elektriciteit op te slaan in de vorm van chemische bindingen, oftewel het gebruiken van elektriciteit om brandstoffen te maken. De apparaten die we nodig hebben voor het op grote schaal omzetten van elektriciteit naar chemische bindingen vereisen dat we werken op het randje van chaos en orde.

Johan Padding neemt u mee op een reis van het kleine naar het grote. Padding begint bij moleculen, en eindigt zijn rede bij de apparaten voor grote schaal energie omzetting. Onderweg laat hij u zien dat chaos en orde nooit ver van elkaar verwijderd zijn.

U bent van harte welkom om 15.00 uur in de aula.