Update coronavirus: gevolgen van de gedeeltelijke lockdown voor X (deel 2)

Nieuws - 04 november 2020 - Communication

De uitwerking van de aangekondigde maatregelen van dinsdag 13 oktober wordt steeds meer duidelijk, zowel op landelijk niveau als binnen de verschillende branches. Op basis van de informatie die op dit moment bekend is, heeft X vanmorgen meerdere keuzes kunnen maken met betrekking tot het aanbod.

Wat duidelijk is:

Gaat wel door:Gaat niet door, voor tenminste vier weken:

- Privecursussen

- Competities

- Groepscursussen (m.u.v. sportcursussen en dansen)

- Contactsporten, zoals bijvoorbeeld vecht- en verdedigingssporten

- Gebruik van de fitness

- Vergunningsplichtige evenementen

- Bezoek aan een specialist van Boost

- Horeca

- Open Studio: Fine Arts

 


Ticketuren

Op welke ticketuren de nieuwe regels exact van toepassing zijn wordt nog nader besproken. Vervolgens moet worden uitgewerkt hoe we dit (per ticketuur) gaan realiseren. Dit heeft tijd nodig, en om deze reden worden voor nu alle ticketuren tot en met maandag 19 oktober geannuleerd. Dinsdag 20 oktober hopen we hierover meer duidelijkheid te hebben.

Trainingen sportverenigingen

Voor de trainingen van sportverenigingen (inclusief dans) geldt dat deze in de huidige vorm in ieder geval niet door kunnen gaan. Om deze reden worden alle trainingen in ieder geval tot en met zondag 25 oktober geannuleerd. De velden en ruimtes die hierbij vrij komen willen we wel graag beschikbaar stellen. Alle leden en X-abonnementhouders krijgen de mogelijkheid om een veld of ruimte te reserveren, met maximaal 4 personen, waarbij tijdens de activiteit 1,5 meter afstand tot elkaar aangehouden dient te worden. De ruimtes zijn te reserveren via Ruimte reserveren als X-abonnee.

Ondertussen gaan we met de SCVR in gesprek om te kijken of er nog een andere oplossing voor de verenigingstrainingen mogelijk is. Deze uitkomst zal hopelijk in de loop van volgende week bekend worden.

Sportcursussen
Alle sportcursussen (inclusief dans) worden tijdelijk onderbroken. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de ticketuren. Maandag 19 oktober onderzoeken we of, en in welke vorm, deze cursussen wel of niet alsnog door kunnen gaan.

Mondkapjes
X is onderdeel van de TU Delft en volgt dus het mondkapjesbeleid dat staat beschreven op de website.

Openingstijden
Gisteren, woensdag 14 oktober, ging X om 22:00 uur dicht. Dit was eenmalig en puur om te voorkomen dat er activiteiten zouden plaatsvinden die nog niet aan de nieuwe maatregelen zouden voldoen.