Update coronavirus: vanaf vandaag kun je weer deelnemen aan ticketuren en sport- en danscursussen

Nieuws - 20 oktober 2020 - Communication

Met de grote diversiteit van activiteiten in het aanbod van X hebben we behalve met de regels van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio en de TU Delft ook te maken met protocollen van veel verschillende brancheorganisaties en dat maakt het complex om tot een zo eenduidig en duidelijk mogelijke aanpak te komen.

Bij het doorvoeren van de aanscherping van de coronamaatregelen per 14 oktober heeft X de lijn gevolgd om dat wat voldoende duidelijk was per direct door te voeren en activiteiten waarvoor de regels nog onvoldoende duidelijk waren tijdelijk te onderbreken (zie update van 15 oktober).

Op die manier wil X ervoor zorgen dat we het aanbod veilig en verantwoord blijven organiseren, maar proberen we ook zo veel als mogelijk te voorkomen dat we te snel genomen beslissingen later weer terug moeten draaien. We doen dat vanuit een houding waar we niet ‘roomser dan de paus’ zijn, maar ook niet de randen van de regels opzoeken.

En we hebben goed nieuws: de kaders zijn inmiddels helder en vanaf vandaag, dinsdag 20 oktober, kunnen de ticketuren en de sport- en danscursussen grotendeels weer doorgaan:

  • De ticketuren binnen waaraan je op individuele wijze deelneemt, oftewel waarbij je niet afhankelijk bent van anderen. Deze lessen kunnen in de huidige vorm doorgaan, binnen de kaders van maximaal 30 personen in een ruimte en met 1,5 meter afstand tot elkaar. Denk hierbij aan spinning, BBB en yoga. Vanaf 13:00 uur kun je je weer voor deze ticketuren inschrijven.
  • De sportcursussen waaraan je op individuele wijze deelneemt, zoals tennis, golf en squash.
  • De Rijksoverheid heeft voor dans en theater binnen de culturele sector een uitzondering gemaakt waarbij de 1,5 meter afstand indien nodig genegeerd mag worden. Dit betekent dat alle danscursussen, inclusief de partnerdansen zoals Lindy Hop, Argentijnse Tango en Ballroom, vanaf vandaag weer doorgaan.

Activiteiten in groepjes van maximaal 4 personen
De Rijksoverheid heeft bepaald dat voor alle buitenactiviteiten en groepsactiviteiten* binnen een groepje mag bestaan uit maximaalvier personen. Meerdere van deze groepjes naast elkaar mag, zolang de 1,5 meter afstand overal bewaard blijft. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen. De praktische uitwerking hiervan vindt deze week plaats in samenwerking met de verenigingen en docenten. Dit betekent dat deze activiteiten, inclusief de trainingen van verenigingen, naar verwachting vanaf volgende week in aangepaste vorm kunnen worden hervat. Houd de website in de gaten voor nieuwe updates.

Activiteiten op locatie
Voor de activiteiten die plaatsvinden op een externe locatie, zoals bijvoorbeeld zwemmen en squashen, gelden de maatregelen van de betreffende locatie.

Ten slotte, natuurlijk weten ook wij niet hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Als de maatregelen daartoe aanleiding geven, zullen we opnieuw aanpassingen aan het aanbod doen.

Mocht je een beslissing niet begrijpen, aarzel dan niet om ons om uitleg te vragen. Dat kan via de hosts. Met die feedback kun je ons ook helpen om eventueel mogelijke verbeteringen door te voeren.

*Onder groepsactiviteiten verstaan we de activiteiten waarbij je van elkaar afhankelijk bent/een ander nodig hebt.