Cees Haringa ontvangt Comeniusbeurs

Nieuws - 19 juni 2023 - Communication TNW

Cees Haringa van onze faculteit TNW ontving een Comenius beurs van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Sinds 2017 hebben meer dan 200 bevlogen onderwijsprofessionals een Comeniusbeurs ontvangen. Met deze beurs kunnen zij hun visie op onderwijsinnovatie in de praktijk brengen. Cees ontvangt de beurs voor zijn project: ‘Meer dan alleen modelleren en programmeren: het opleiden van ingenieurs die excelleren in een digitaliserende beroepspraktijk en maatschappij’.

Modelleer- en programmeervaardigheden zijn zeer relevant voor ingenieurs. Hoewel binnen ingenieursopleidingen veel aandacht wordt besteed aan ontwikkeling van technische vaardigheden, blijft de aandacht voor digitale samenwerking, data- en software management, en voor verantwoorde, ethische toepassing achter. Middels een collaboratieve projectmatige aanpak in een realistische projectomgeving worden deze vaardigheden in het modelleeronderwijs ingebracht. Daarnaast wordt een nieuwe aanpak ontwikkeld om de groei van studenten in het groepsproject op individueel niveau te monitoren en beoordelen, middels data uit de projectomgeving. Met dit project van Cees krijgen ingenieurs in opleiding de juiste bagage mee om te excelleren en te leiden in een snel digitaliserende beroepspraktijk.

Heb je als docent ook interesse in het aanvragen van de Comeniusbeurs, kijk hier voor de thema’s van komend jaar: Thema’s Comeniusprogramma 2024 | NRO en stem af met je opleidingsdirecteur.
Voor algemene vragen of ondersteuning kun je terecht bij het TNW Onderwijsteam via: Education-AS@tudelft.nl
 

Dr. ir. Cees Haringa

Assistant Professor