189 resultaten

29 juli 2021

Kick-starting supersonic waves in antiferromagnets

28 juli 2021

Update Olympische Spelen: drie medailles voor onze topsporters

Vannacht waren de eerste Olympische finales in het roeien. Onze roeiers hebben prachtige prestaties geleverd! Roos de Jong heeft brons behaald, Stef Broenink en Ellen Hogerwerg hebben zilver gewonnen en Laila Youssifou heeft de zesde plek behaald. Zij mogen trots zijn op dit fantastische resultaat!

23 juli 2021

Het verhaal achter de posters in het Mekelpark

Als je tussen 14 en 18 juni op de campus bent geweest, dan heb je ze vast gezien: een lange serie posters in het Mekelpark die het brede spectrum van Systems Engineering laten zien. Van ‘fast food delivery drones’ tot bionische kwallen die het zeeleven monitoren. Maar waar kwamen die posters vandaan?

19 juli 2021

Chirlmin Joo benoemd tot hoogleraar

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft besloten Chirlmin Joo (afdeling Bionanoscience) te benoemen tot bijzonder hoogleraar Single Molecule Biophysics.

06 juli 2021

Teachers of the Year 2021 van TNW bekendgemaakt

Tijdens een online uitreiking op 6 juli hebben decaan Paulien Herder en Directeur Onderwijs Chris Kleijn de Teachers of the Year van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen bekendgemaakt. De winnaars zijn: Wim Bouwman (AP), Tom Burdyny (MST & CE), Caroline Wehrmann (SEC), Frank Hollmann (LST) en Margreet Docter (NB). Tom Burdyny is daarnaast uitgeroepen tot Teacher of the Year van de gehele faculteit TNW.

30 juni 2021

A new spin on making minimal cells

The ability of a cell to separate its own matter from its surroundings is a basic requirement for life. A team of researchers at AMOLF and Delft University of Technology have managed to create a synthetic container, or lipid vesicle, that is able to hold a range of different biological systems: from a cytoskeleton to entire E.coli bacteria. Their findings on this optimized cDICE method, which has the potential to reveal the inner workings of life, are published in ACS Synthetic Biology on DATE.

Rubicon-beurs voor twee TNW-onderzoekers

Twee (voormalig) onderzoekers van TNW, Mario Avellaneda Sarrio (Bionanoscience) en Mario Gely (Quantum Nanoscience), hebben van NWO een felbegeerde Rubicon-beurs gekregen.

Portret Ronald Ligteringen

“Voor mij was het afgelopen jaar heel leuk. Ik bied ICT-ondersteuning op het gebied van onderzoek en onderwijs, en daar had ik alle ruimte voor. Over thuiswerken was ik in eerste instantie enthousiast. Ik vond het bijvoorbeeld fijn om met mijn twee pubermeiden te kunnen lunchen. Maar half mei vorig jaar belandde ik in een zwaar negatieve bui. Wat ik miste waren de spontane contacten en de inspiratie die je daaruit haalt. Verstoken van externe invloeden stomp je af. Voor mij was de oplossing om één dag per week naar kantoor te gaan.

Portret Maria Sovago

“In februari 2020 waren mijn collega’s en ik net begonnen met ons gloednieuwe vak Systems Engineering. Na drie colleges kregen we op een vrijdag te horen dat we de maandag daarop de overstap naar online lesgeven moesten maken. Dus zijn we bij elkaar gekomen en hebben we in het weekend alles geregeld en vervolgens de switch gemaakt. Ik was erg trots op mijn collega’s en onze 250 studenten, die zich enorm flexibel opstelden! Iedereen werkte samen en zorgde ervoor dat het werkte. Daar heb ik heel goede herinneringen aan.

Portret Liedewij Laan

“Ik vond het afgelopen jaar erg interessant. In mijn ervaring is de TU Delft een hele stabiele omgeving. Door Covid moesten dingen die geoptimaliseerd waren voor een bepaalde werkwijze ineens anders. Plotseling was er ruimte om processen creatiever in te vullen. Daar krijg ik energie van. Mijn groep bleek heel wendbaar te zijn en heeft zich snel aangepast. In plaats experimenten zijn we ons bijvoorbeeld meer gaan richten op modellering en machine learning.

Blijf op de hoogte