TU Delft Lerarenopleiding

Ben jij een b├Ętaleraar in spe?

Word je enthousiast als je uitleg geeft over een exact vak dat je gaaf vindt? Vind je het leuk om met jonge mensen te werken? Geef je jongeren graag een duwtje in de rug? En, kan je ook een luisterend oor bieden? Is jouw antwoord vier keer ja? Dan ben jij een b├Ętadocent in spe en ben je bij de TU Delft aan het juiste adres.

Op mijn stageschool is geen dag hetzelfde. Het contact met de leerlingen vind ik enorm leuk en daagt mij uit om creatief te zijn.

Lees meer over Maxime's ervaringen.

Waarom de TU Delft Lerarenopleiding?

De TU Delft Lerarenopleiding biedt verschillende opleidingstrajecten aan, afhankelijk van je vooropleiding en aan welke klassen van het voortgezet onderwijs je wilt lesgeven. Als je een eerste- of beperkte tweedegraads onderwijsbevoegdheid hebt behaald kan je aan de slag als docent (in het Nederlandse onderwijsstelsel) in de vakken Informatica, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Techniek of Onderzoek & Ontwerpen.

Toelatingschema

 

Activerend onderwijs, ontwerpen en innovatie

Wat de TU Delft Lerarenopleiding bijzonder maakt is de aandacht die wordt gegeven aan activerend onderwijs. Oftewel wat een leraar kan doen om de (denk)activiteit van leerlingen te prikkelen. Aan het ontwerpen van het onderwijsprogramma wordt ook veel aandacht geschonken. Het is belangrijk dat een toekomstige docent een ÔÇśmaker van onderwijsÔÇÖ wordt. En in staat is om onderwijs af te stemmen op verschillen tussen leerlingen. Zoals verschillen in onderwijsniveaus, werktempo, talenten en interesses. Onderwijsinnovatie is tevens een belangrijk thema binnen de opleiding. De focus ligt op innovatie om leerlingen nieuwe leertechnieken aan te leren en onderwijsprocessen te versimpelen.

Welk traject past bij mij?

Overweeg je leraar te worden? Kies jouw situatie en ontdek welke route het beste bij je past:

B├Ętadocenten zijn enorm gewenst!

In het onderwijs zijn veel vacatures. Voornamelijk als leraar van een b├Ętavak, waar een tekort aan is. De kans dat je direct een baan vindt is dus erg groot. Er zijn regelingen om je opleiding te financieren. Vul de regelingenhulp voor leraren van DUO in en zie direct of je in aanmerking komt.