Minoren en keuzevakken

Alle bacheloropleidingen aan de TU Delft zijn ingericht volgens de major/minor-structuur. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden voor een minor en keuzevakken.

Een minor is een samenhangend geheel van vakken ter grootte van 30 EC, oftewel een half jaar in je studie. Sommige minors kun je altijd kiezen ongeacht de opleiding die je volgt; andere minoren zijn alleen bestemd voor bachelorstudenten van specifieke opleidingen. In het minoraanbod TU Delft zie je welke minoren je kunt volgen met je opleiding.

De TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden hebben afgesproken dat in minors waar studenten van verschillende studierichtingen aan mee mogen doen, in de maand mei gegarandeerd 30% van de plekken beschikbaar is voor elkaars studenten. Kijk op de site van Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam voor het minoraanbod.
Let er echter op dat Rotterdam je niet zal toestaan meer dan 15 EC per jaar aan studiepunten te behalen. Aanvullende vakken moeten van andere universiteiten komen. Een goed alternatief voor econometrie of economie vind je in Amsterdam.

Je kunt met een minor ook schakelen naar een master die anders niet zou aansluiten. Daarnaast kun je een interessant vakkenpakket kiezen van een andere universiteit in Nederland (bijvoorbeeld in 4TU-verband) of het buitenland en is het mogelijk je extra te verdiepen in de studie waar je al mee bezig bent.

Maak je geen gebruik van het bestaande minoraanbod, dan kun je een zogenaamde ‘individuele minor’ aanvragen bij de examencommissie van je opleiding. Het aanvraagformulier vind je op minors.tudelft.nl onder Individueel samengestelde minors. 


Study Abroad

Study Abroad LST/MST

InternationalOffice-TNW@tudelft.nl  / outgoing@science.leidenuniv.nl

  LET OP: De interne aanmeldingsdeadlines voor de minor Study Abroad is 1 december (NON-EU bestemmingen, Leiden), 1 januari (EU en NON-EU bestemmingen, Delft) en 1 februari (EU bestemmingen, Leiden).

Study Abroad TN/NB

InternationalOffice-TNW@tudelft.nl 

  LET OP: De interne aanmeldingsdeadline voor de minor Study Abroad is 1 januari.

 

Individuele minoren TNW

Je vraagt advies van een docent of coördinator over de samenhang en zwaarte van je pakket. Leg je keuze minimaal twee maanden van tevoren voor aan je examencommissie met het daarvoor speciaal bedoelde Formulier Aanvraag Goedkeuring Individuele Minor, dat je kunt vinden op minors.tudelft.nl onder Individueel samengestelde minors.

Leg je keuze minimaal 2 maanden van tevoren voor aan je examencommissie met het daarvoor speciaal bedoelde Formulier Aanvraag Goedkeuring Individuele Minor, dat je kunt vinden op minors.tudelft.nl onder Individueel samengestelde minors.


Verdiepende minoren

De volgende minoren kun je alleen volgen met voorkennis in het vakgebied en als individuele minor. Je kunt voor informatie contact opnemen met de coördinatoren.

Verdiepende minor Natuurkunde Suzanne Karssen-Minekus en Paula Endeveld via tn-bsc@tudelft.nl

 

Meer informatie over het volgen van keuzevakken vind je op de Brightspacepagina van je opleiding. De regels over het volgen van keuzevakken vind je in de uitvoeringsregelingen van je opleiding.