Promoveren

Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) heeft meer dan 140 wetenschappelijke medewerkers en meer dan 400 post-doctorale onderzoekers en promovendi.

Veel wetenschappers en ingenieurs van de faculteit zijn internationaal bekend in hun vakgebied. De faculteit is uitgerust met geavanceerde laboratoriumfaciliteiten en faciliteiten voor het uitvoeren van experimenten. De onderzoeksgroepen van de faculteit nemen deel in verschillende samenwerkingsverbanden met andere onderzoeksgroepen en organisaties. De belangrijkste onderzoeksgebieden zijn te vinden op de websites van de zes afdelingen van de faculteit:

Elke afdeling heeft haar eigen onderzoeksprogramma’s waarvoor regelmatig PhD vacatures openstaan. Volg de links naar de afdelingen om een idee te krijgen van onderzoeksprogramma’s binnen TNW en vacatures te bekijken.

Wanneer je een PhD-project zou willen doen binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen, adviseren we om naast de afdelingspagina’s ook de vacaturesite regelmatig te raadplegen.

Zodra je een geschikte plaats hebt gevonden en je bent aangenomen als PhD student kom je in aanraking met de TU Delft Graduate School. De TU Delft Graduate School ondersteunt alle PhD studenten door middel van het aanbieden van een samenhangend opleidingsprogramma, het verstrekken van excellente supervisie inclusief toegang tot ervaren PhD mentoren en het verzorgen van administratieve ondersteuning met behulp van een Graduate Office. Wanneer je begint bij de TU Delft maak je tijdens een intake gesprek kennis met de Centrale Graduate Office.

Naast promoveren, wat over het algemeen vier jaar duurt, biedt de faculteit ook postgraduate opleidingen die twee jaar duren, waarna je de titel EngD mag voeren. Lees meer informatie hierover op TNW postgraduate opleidingen.

Het Kavli Institute of Nanoscience van de TU Delft, dat bestaat uit de afdelingen Quantum Nanoscience en Bionanoscience, werkt samen met het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde aan een gezamenlijk PhD-programma onder de paraplu van de Casimir Research School.

In de onderzoeksschool wordt promotieonderzoek uitgevoerd en wordt onderwijs gegeven aan promovendi in interdisciplinaire natuurkunde, met speciale aandacht voor bionanowetenschappen, quantumnanowetenschappen, fysische materiaalkunde en de toepassing hiervan. Bekijk de PhD posities binnen Casimir.

Luister naar de persoonlijke ervaringen van een TNW-promovendus