Decaan

Prof.dr. Theun Baller

Theun Baller is sinds juni 2012 decaan van de faculteit 3mE. Theun heeft altijd gewerkt op het raakvlak van de wetenschap en het bedrijfsleven.

Voor zijn benoeming tot decaan was hij Program Manager Open Innovation bij de TU Delft. Van 1986 tot 2011 werkte Theun Baller in diverse functies bij Philips Research. Daar heeft hij ruime ervaring opgebouwd in het samen met wetenschappers stimuleren van succesvol onderzoek. De laatste tien jaar was hij als lid van het managementteam actief als Chief Operating Officer en Program manager. Theun Baller studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op een fundamenteel procesonderzoek aan de Universiteit Twente.

Theun Baller: “Samenwerking van 3mE met maatschappij en bedrijfsleven floreert en breidt zich voortdurend uit met regionale, nationale en internationale partners. Behalve op het snijvlak met de maatschappij en het bedrijfsleven vind ik het belangrijk dat onze onderzoekers waar mogelijk ook over de grenzen van hun vakgebied heen opereren. Ook onze studenten worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun toekomst. Onze afgestudeerde ingenieurs beschikken over competenties en vaardigheden waarmee zij nationaal en internationaal breed inzetbaar zijn in de maatschappij.” 

Prof.dr. Theun Baller

Decaan

/* */