News and Events

08 november 2018

3mE in drie NWO-Perspectief Programma’s

07 november 2018

Klimaatdebat: enkele feiten op een rijtje

In een reactie op een staaltje klimaatontkenning in Elsevier vroeg Rosanne Hertzberger zich af: ‘Legt de wetenschapper het af in bullshitbingo’. Ook Herman Russchenberg en Gerard van Bussel zijn de bullshitbingo wel eens moe, maar zetten de feiten graag nog een keer op een rijtje.

07 november 2018

Opinie: Terugdringen broeikasgassen onontkoombaar

Het klimaat overlaten aan het aardse systeem zelf, zoals Guus Berkhout voorstelt in het Reformatorisch Dagblad van 1 oktober, is geen optie. Dat kan de aarde namelijk wel aan, maar de mensheid niet, stelt Herman Russchenberg.

06 november 2018

Johan Padding benoemd tot hoogleraar Complex Fluid Processing

Prof. dr. ir. Johan Padding is met ingang van 23 oktober 2018 benoemd tot hoogleraar Complex Fluid Processing bij de afdeling Process & Energy.

05 november 2018

Matscan winner of the Delft Urban Energy Climathon

On the 26th and 27th of October 2018, the second edition of the Delft Climathon was organized as an Climate-KIC event with the Urban Energy Platform, the Green Village and the municipality of Delft joining in on the organization. Over 35 students and young professional worked 24 hours on tackling two challenges defined by the city of Delft

25 mei 2018

Officiële lancering e-Refinery

Op dinsdag 22 mei stond het Process & Energy lab bol van e-Refinery: het gloednieuwe consortium dat met een unieke integrale aanpak, van materiaal tot en met processen en opschaling, de chemische –en energie-industrie helpt te elektrificeren en decarboniseren.

21 maart 2018

‘Using chemistry to close the CO2 cycle’

If we want to make the world more sustainable, then we need to find a solution for CO2. Professor Wiebren de Jong (TU Delft) from the Department of Process & Energy (Large-Scale Energy Storage section, LSE) is working hard on this problem.

21 maart 2018

New TU Delft ‘battolyser’ technology: electricity storage and hydrogen production’

There is an increasing amount of sustainably generated electricity in the form of wind and solar power, but it is not available whenever we want it. Large-scale electricity storage facilities are therefore needed, both for short-term (day and night) and long-term (weekly or seasonal) storage. Batteries are best for short-term storage, whereas artificially produced fuels such as hydrogen are most suitable for long-term energy storage.

17 januari 2018

Paulien Herder naar 3mE voor het E-Refinery initiatief

Professor Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems bij de faculteit TBM en voorzitter van het Delft Energy Initiative, is sinds 1 januari 2018 deeltijd werkzaam bij de afdeling Process and Energy, van waaruit zij leiding geeft aan het E-Refinery initiatief. E-Refinery is een universiteit-breed initiatief van de TU Delft waarbij drie faculteiten (TNW, 3mE, TBM) hun krachten bundelen op het gebied van de electrificering van chemie en energie.