Nieuws & Agenda

24 januari 2018

GROW programma uit de startblokken met een nieuwe installatiemethode van funderingspalen ’Gentle Driving of Piles’

GROW programma uit de startblokken met een nieuwe installatiemethode van funderingspalen ’Gentle Driving of Piles’

Het eerste GROW-project, ‘Gentle Driving of Piles’, heeft van de RVO een subsidie toegekend gekregen van 2,7 miljoen euro. Dit projectconsortium wordt geleid door TU Delft en zal samen met de GROW-partners Boskalis, Deltares, DOT, Eneco, Sif, TNO, ECN, Shell, IHC, SHL en Van Oord een nieuwe installatie methode voor fundatiepalen voor wind turbines op zee ontwikkelen en testen.

23 januari 2018

Op zoek naar betere Li-ion batterijen en alternatieven

Op zoek naar betere Li-ion batterijen en alternatieven

Er is veel te doen op het gebied van batterijen en energieopslag. Daarbij wordt de problematiek van stroomopslag vaak onderschat. Een gestage evolutie in de batterijenwereld is waarschijnlijker dan een revolutie. Het nieuwe batterijenlab van de TU Delft richt zich vooral op onderzoek naar mogelijke alternatieven voor de huidige standaardtechniek, de lithium-ion batterij.

17 januari 2018

Paulien Herder naar 3mE voor het E-Refinery initiatief

Professor Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems bij de faculteit TBM en voorzitter van het Delft Energy Initiative, is sinds 1 januari 2018 deeltijd werkzaam bij de afdeling Process and Energy, van waaruit zij leiding geeft aan het E-Refinery initiatief. E-Refinery is een universiteit-breed initiatief van de TU Delft waarbij drie faculteiten (TNW, 3mE, TBM) hun krachten bundelen op het gebied van de electrificering van chemie en energie.

12 januari 2018

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over aardgaswinning in Groningen

Aad Correljé op BNR Nieuwsradio over aardgaswinning in Groningen

Het was weer raak in Groningen. Het aantal schademeldingen is opgelopen naar 600. De onrust is groot en de roep om de gaskraan zo snel mogelijk helemaal dicht te draaien weer luider. Maar kan dat wel? Waar gaan we ons gas dan vandaan halen? Is dat een garantie dat er geen aardbevingingen meer in het gebied gaan voorkomen? En kan minister Wiebes waarmaken om de gaswinning zo snel mogelijk af te bouwen?

07 november 2016

Kornelis Blok in The Jakarta Post: New coal technology won't solve climate woes

According to the World Coal Association (WCA) “high efficiency, low emissions” coal technology will allow Indonesia to “continue to use its coal resources”, whilst also meeting its international commitments to reducing greenhouse gas emissions. This is simply false: No new coal plants are compatible with the goal of keeping global temperature increases below 2 degrees Celsius.