98 resultaten

11 november 2016

17/11 Opening fietsverbinding en Symbiobrug Delft

Op 17 november organiseren provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Midden-Delfland en gemeente Delft de officiële opening van een nieuwe fietsverbinding en een bijzondere brug: de Symbiobrug. Rafail Gkaidatzis won met zijn ontwerp voor deze brug een ontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. De naam van de Symbiobrug weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie. Gkaidatzis kreeg uiteindelijk ook de opdracht om, in samenwerking met Royal HaskoningDHV, de brug in het echt te realiseren.

31 oktober 2016

Wanneer bereikt het overstromingswater ons huis?

Een stormvloed op de Noordzee en 40 dijkdoorbaken. Niemand in Nederland weet dan of het 2 uur of 2 dagen duurt voordat het water ons huis bereikt. Masterstudente Louise Klingen van de TU Delft ontwikkelde een overstromingsmodel waarmee in 15 minuten het verloop van elke overstroming voor de komende 24 uur kan worden uitgerekend. Klingen studeert op 2 november af bij de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen.

11 augustus 2016

Simulatietool SimSmartMobility voor testen mobiliteitsdiensten

02 juni 2016

Wiskundige modellen voor optimale dekkingsgraad hulpdiensten