Onderzoekers Biomechanica gewaardeerd voor Wetenschapscommunicatie

Nieuws - 20 april 2021 - Webredactie 3mE

Publieke colleges geven, online video’s maken, vloggen, deelnemen aan externe evenementen of schrijven voor niet-wetenschappelijke tijdschriften. Eline van der Kruk, Jinne Geelen, Bart van Trigt, en Sebastien Callens, onderzoekers van de afdeling BioMechanical Engineering, zetten zich al jaren op eigen initiatief in voor wetenschapscommunicatie. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) beloont de enthousiaste biomechanica ingenieurs daarom met een bedrag van 10.000 euro uit het pilotfonds Wetenschapscommunicatie ‘Gewaardeerd’.

Wetenschapscommunicatie draagt bij aan de zichtbaarheid en waardering voor je onderzoek.

Eline van der Kruk

Eline van der Kruk: “Het is belangrijk dat het publiek meerdere facetten van werktuigbouwkunde leert kennen en met name de rol die Biomechanica onderzoek speelt voor een betere gezondheidszorg en gezondere samenleving. Al jaren zetten wij ons hiervoor in. Ook draagt Wetenschapscommunicatie bij aan de zichtbaarheid en waardering voor je onderzoek. Het versterkt je netwerk, brengt je vernieuwde inzichten, en helpt je verder in je loopbaan. Met deze honorering willen wij, in samenwerking met de communicatieafdeling 3mE, ook graag andere wetenschappers enthousiasmeren voor Wetenschapscommunicatie. Onder andere door het delen van onze ervaringen en kennis. Hier gaan we nu mee starten.”

Pilotfonds Gewaardeerd

Het KNAW pilotfonds ‘Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd!’ ondersteunt wetenschappers die zich structureel inspannen voor Wetenschapscommunicatie. De minister van OCW heeft voor dit doel 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het pilotfonds past in de nieuwe wijze van erkennen en waarderen van wetenschappers, die recent is ingezet binnen het Nederlandse kennisveld. Wetenschapscommunicatie wordt daarin gezien als een volwaardig onderdeel van een academische carrière. Lees het persbericht van KNAW.