Suffrage Science Award voor Gerjo van Osch op Internationale Vrouwendag

Nieuws - 10 maart 2021

Professor Gerjo van Osch, deeltijd hoogleraar Integrative Cartilage Regeneration bij de afdeling BioMechanical Engineering en Principal Investigator Orthopaedics & Otorhinolaryngology bij het Erasmus MC, ontving op Internationale Vrouwendag  de ‘Engineering and Physical Sciences’ Suffrage Science award. Professor Sue Kimber van de Universiteit van Manchester geeft deze prestigieuze award aan haar door.

Elke twee jaar worden twaalf ‘Engineering and Physical Sciences’ Suffrage Science awards van wetenschapper tot wetenschapper overgedragen. De Suffrage Science awards zijn in het leven geroepen om de wetenschappelijke prestaties van vrouwen te eren en wordt uitgereikt door MRC London Institute of Medical Sciences. Van Osch mag over twee jaar bepalen wie haar opvolgt. Tot die tijd mag ze een bij de award behorende juweel (een hanger of een broche) dragen die ze daarna doorgeeft, zodat er een ‘keten’ van vrouwelijke wetenschappers ontstaat.

Inspirerend rolmodel

Professor Sue Kimber roemt haar opvolgster om haar wetenschappelijke betrekkingen en haar onderzoek gericht op cellulaire mechanismen van chondrogenese, haar onderzoek over het gebruik van stamcellen en biomaterialen in tissue engineering voor kraakbeenherstel en haar onderzoek naar de invloed van de ontstoken omgeving bij kraakbeenherstel.

“Gerjo is een uitstekende wetenschapper en binnen het onderzoeksveld een aanspreekpunt voor goed doordacht advies. Ze is een inspirerend en uitstekend rolmodel voor jonge onderzoekers - en dan vooral vrouwen - op het gebied van tissue engineering. Ze publiceerde meer dan tweehonderd artikelen en coördineert een Horizon2020 MSCA-ITN.”

Lees meer