Junior TU Delft

25 Scholieren uit 5 en 6 VWO verzamelden zich met hun ouders in collegezaal D voor de slotdag van het themablok ‘Streaming Water’ in het kader van het talentenprogramma Junior TU Delft. Indrukwekkende constructies werden uitgelegd en voorgedaan, waarbij de scholieren gebruik maakten van de stroomgoot, maar ook van (veel) DUCT tape, bekertjes en bijvoorbeeld een weegschaal van de Action…

Met arduino’s hebben ze hun metingen geprogrammeerd, en aan het eind van de dag werd zelfs getoond hoe we zulke meetinformatie ook meteen kunnen delen via social media.

Gedurende 5 weken kwamen de scholieren elke vrijdag naar de faculteit. Programmaleiders Rolf Hut en Willem Luxemburg hebben met dit blok een uitdagend programma neergezet met een nat karakter. De deelnemers bouwden en ontwierpen een watermeetinstrument van huis-tuin-en-keuken prullaria. Naast het bouwen van een meetapparaat voerden de leerlingen ook zelf experimenten uit in ons TU Delft Waterlaboratorium en volgden ze colleges waarmee ze de benodigde kennis over hydrologie, waterbeheer, elektronica, ontwerpen en bouwen opdeden.

Junior TU Delft

Junior TU Delft is het kleine broertje van het honours programme. Het is een talentenprogramma voor scholieren uit VWO 5 en 6 met een bètaprofiel. Er draaien vier verschillende themablokken op de TU Delft, waarvan één bij Civiele Techniek. De leerlingen die voor dit programma geselecteerd worden, doen het bovengemiddeld goed op school, zijn extra gemotiveerd om hard te leren en komen daarom naar de TU Delft voor een extra uitdaging.