TU Delft Energy Initiative

Het Delft Energy Initiative is de toegangspoort tot energie-onderzoek, -onderwijs en -innovatie aan de TU Delft. Dit initiatief dient als katalysator voor samenwerking en discussie tussen wetenschappers en studenten en tussen de TU Delft en het bedrijfsleven, overheden en politici. Het Delft Energy Initiative wil op deze manier bijdragen aan energie-innovatie en ervoor zorgen dat duurzame energievoorziening prioriteit blijft voor de samenleving.

Het initiatief is opgedeeld in de 4 energie instituten: Wind Energy; Urban Energy, PowerWeb en e-Refinery. De instituten bestaan uit 4 of 5 faculteiten. Uiteraard is er deels overlap; daarom staan de instituten in nauw contact met elkaar. Thema's als Sociale Innovatie en Governance doorkruisen elk thema. Ook zijn de energie platforms Ocean Energy; H2 en eBattery betrokken. Hieronder vindt u de links naar de instituten en platforms.

Via het Delft Energy Institute kan een startup gerelateerd aan de energietransitie een voucher verkrijgen en kunnen onderzoekers met hun publicatie jaarlijks een geldbedrag winnen. Onze 'Energy Club' zorgt dat alle TU Delft studenten kennis met elkaar kunnen uitwisselen over de nieuwste onderzoeken en het energie onderwijs via interessante evenementen.

Welkom bij het TU Delft Energy Initiative

Onze Energy Accelerators

Activiteiten

Nieuws