Iconen

Doel: De TU Delft iconenset is ontworpen met als voornaamste doel een consistente visuele identiteit te creëren binnen de huisstijl en brand identiteit van de TU Delft. Deze set is ontwikkeld om een breed scala aan afdelingen en diensten te bedienen.

Inspiratie en basis: De inspiratie voor de iconenset is afkomstig van de vlam die kenmerkend is voor het TU Delft logo. Deze vlam symboliseert niet alleen innovatie en vooruitgang, maar dient ook als een krachtig verbindend element binnen de diverse onderdelen van de universiteit. Door de vlam als basis te nemen, wordt een directe link gelegd met de overkoepelende identiteit van de TU Delft.

Kleur en huisstijl: De kleuren van de iconenset zijn zorgvuldig gekozen om volledig te voldoen aan de huisstijl van de TU Delft. Door gebruik te maken van het vastgestelde kleurenpalet wordt consistentie gegarandeerd. Dit draagt bij aan een herkenbare en samenhangende visuele uitstraling.

Veelzijdigheid en toegankelijkheid: Het gebruik van twee bestandstypes, SVG en EPS, is strategisch gekozen om zowel een transparante achtergrond als optimale schaalbaarheid te bieden. Hierdoor kunnen de iconen flexibel worden ingezet op verschillende platformen en in diverse formaten.

Technische implementatie: Met de aanlevering van zowel SVG- als EPS-bestanden wordt voorzien in de technische behoeften van diverse toepassingen en platformen. De SVG-bestanden bieden flexibiliteit voor webtoepassingen, terwijl EPS-bestanden geschikt zijn voor drukwerk en andere ontwerptoepassingen.

Iconen kunnen ingezet worden ter ondersteuning van tekst en om informatie inzichtelijk te maken.
Voor de TU Delft is er een iconenset ontwikkeld die past bij de basiselementen van onze huisstijl. De basis van de mensfiguur is de vlam van het logo.
De iconen kun je los gebruiken, of combineren om zo een passend beeld te creëren.