Masterclass 10 mei 2017

Klimaatbeleid onder een nieuw gesternte

Een nieuw kabinet biedt nieuwe kansen – vooral als het gaat om beleid dat de grote transities ondersteunt. Hoe staat het er nu voor met het klimaatbeleid? Wat werkt wel en niet? Hoe zijn de enorme opgaven – zoals de doelstellingen van ‘Parijs’ –  aan te pakken: in de huidige Nederlandse en de Europese context? Welk soort minister, politiek en beleid heb je hiervoor nodig? En hoe zorg je voor draagvlak bij de bevolking voor klimaatbeleid?

Éminence grise prof. Klaas van Egmond reflecteert op deze en andere duurzaamheidsgerelateerde vraagstukken. Vertrekkend vanuit de geschiedenis van het milieubeleid schetst hij een handelingsperspectief voor duurzaamheidsbeleid onder een nieuw gesternte.

Prof. dr. N.D. (Klaas) van Egmond is als (emeritus) hoogleraar Milieukunde en Duurzaamheid nog enkele dagen per week verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar hij eerder deeltijd- en voltijd-hoogleraar was. Voordien was hij directeur Milieu van het RIVM en directeur van het Milieu- en Natuurplanbureau (thans PBL) en actief in adviserende en bestuurlijke functies onder meer als kroonlid van de SER en (nog steeds) als bestuurslid van het NatuurCollege. Hij heeft zijn aanvankelijke natuurwetenschappelijke benadering van de milieu- en duurzaamheidsproblematiek steeds verder uitgebreid naar de sociaal-culturele en (als mede- initiatiefnemer van het Sustainable Finance Lab) de financieel-economische aspecten. 

Na de inleiding van Klaas van Egmond zal Nederlands Klimaatgezant Marcel Beukeboom (IenM) als eerste reageren voor de zaal met de spreker in discussie gaat.

Deze masterclass wordt georganiseerd door IenM en TUD, met medewerking van prof. dr. Klaas van Egmond/Universiteit Utrecht. Prof. dr. ir. Vincent Marchau is dagvoorzitter.

  • Door: prof. dr. Klaas van Egmond (em. Hoogleraar aan de Universiteit Utrecht)
  • Datum: 10 mei 2017
  • Tijdstip: 15.00-17.00 uur met aansluitend een borrel 
  • Locatie: Let op! Madurodam, George Maduroplein 1, 2584 RZ, Den Haag
  • Meer informatie en aanmelden