Regels voor gebruik van digitale bronnen

Wil je digitale bronnen van TU Delft Library gebruiken? Let dan op de voorwaarden. De content van wetenschappelijke bronnen heeft een licentie voor medewerkers en studenten van TU Delft. De gebruikers worden herkend door een IP-adres of een NetID van TU Delft.

Voorkom misbruik bronnen

Er bestaan verschillende licenties met wisselende beperkingen maar een aantal beperkingen geldt altijd. De belangrijkste overtredingen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

De beschreven overtredingen zijn niet bedoeld als bindende juridische voorwaarden, maar dienen als handvat voor een juist gebruik van het wetenschappelijk materiaal.

Wat gebeurt er bij misbruik?

In geval van misbruik wordt het gebruikte IP-adres gesloten. In het meest ernstige geval zal de uitgever alle toegang tot zijn informatiebron (tijdelijk) blokkeren voor de licentienemer (TU Delft Library). Dit betekent dat geen enkele gebruiker van TU Delft op dat moment nog toegang heeft. Om campusbrede toegang tot de digitale content te beschermen zal TU Delft Library altijd onmiddellijk reageren op misbruik wat door uitgevers wordt gemeld!