Tijdschriftartikelen en conference papers

Tijdschriftartikelen

Gebruik tijdschriftartikelen voor recente onderzoeksresultaten of voor een volledig overzicht van de stand van zaken rondom het onderzoek naar een bepaald onderwerp. Met beschrijvingen en vergelijkingen van recente publicaties.
 

Vind een tijdschriftartikel: algemene databases

Tijdschriftartikelen kun je voor een deel vinden in WorldCat Discovery. Voor een volledig beeld raden wij het gebruik van een artikeldatabase aan. Een artikeldatabase bevat beschrijvingen van tijdschriftartikelen met, waar mogelijk, een directe link naar het artikel. Algemene of multidisciplinaire databases zijn bruikbaar voor alle vakgebieden, bijvoorbeeld:

Benieuwd wat de verschillen zijn tussen Scopus, WordlCat Discovery en Google Scholar? Ga naar de module Resources in TUlib, ons online naslagwerk over het zoeken en vinden van wetenschappelijke informatie. Hier vind je ook een instructievideo over het zoeken in Scopus.
 

Vind een tijdschriftartikel: vakspecifieke databases

Vakspecifieke databases leveren vaak goede resultaten op, een paar voorbeelden zijn:


Ga naar Informatie per faculteit  voor de beste databases voor jouw vakgebied. Of raadpleeg de A-Z lijst voor een overzicht van alle beschikbare databases.

  • Doorzoek een database op onderwerp, titel of auteur.
  • Wanneer de TU Delft Library een abonnement op het tijdschrift heeft, kun je vanuit de database doorklikken naar het artikel en dat openen of opslaan.
  • Wanneer de TU Delft Library geen abonnement op het tijdschrift heeft, kun je via documentleverantie  een aanvraag voor het artikel indienen. We vragen het artikel dan aan bij een andere bibliotheek in binnen- of buitenland.

Wanneer je niet op onderwerp of auteur zoekt, maar gewoon een tijdschrift van voor tot achter wil lezen, kun je natuurlijk ook het hele tijdschrift opzoeken.
 

Artikel niet beschikbaar?

Je werkt of studeert aan de TU Delft? Volg dan deze procedure.
Je bent TU Delft alumnus? Volg dan deze procedure.
 

Aanschafsuggestie

Ontbreekt er volgens jou nog een tijdschrift in onze collectie? Je kunt dan een aanschafsuggestie doen. We bekijken iedere suggestie nauwkeurig. Als het tijdschrift binnen de collectie en het budget past, schaffen wij het graag aan. Deze dienst is uitsluitend beschikbaar voor TU Delft studenten en medewerkers!

Doe een aanschafsuggestie (Topdesk formulier).
 

Conference papers

Gebruik conference papers voor informatie over recente onderzoeksresultaten en voor veelbelovende ideeën waarnaar verder onderzoek gedaan wordt. Conference papers zijn voor een deel te vinden in WorldCat Discovery.

Voor een volledig beeld raden wij het gebruik van een artikeldatabase aan. Ga naar Informatie per faculteit voor de beste databases voor jouw vakgebied of raadpleeg de A-Z lijst voor een overzicht van alle beschikbare databases.
 

Paper niet beschikbaar?

Je werkt of studeert aan de TU Delft? Volg dan deze procedure.
Je bent TU Delft alumnus? Volg dan deze procedure.


Aanschafsuggestie

Ontbreekt er volgens jou nog een conference in onze collectie? Je kunt dan een aanschafsuggestie doen. We bekijken iedere suggestie nauwkeurig. Als de conference binnen de collectie en het budget past, schaffen wij het graag aan. Deze dienst is uitsluitend beschikbaar voor TU Delft studenten en medewerkers!

Doe een aanschafsuggestie (Topdesk formulier).