Kopie of scan bestellen

Ben je op zoek naar een artikel maar is het niet online beschikbaar? Of wil je een kopie uit een boek dat niet uitleenbaar is? Dan kun je bij de Library een kopie of scan aanvragen. Ook als het artikel of boek niet in onze collectie aanwezig is, kunnen we in de meeste gevallen een kopie of een scan leveren uit een collectie van een andere bibliotheek. De documenten worden altijd geleverd via e-mail (pdf). Deze dienst is onder onderstaande condities beschikbaar voor TU Delft studenten en medewerkers en non-profit organisaties.

»Door het (volledig) sluiten van andere universiteitsbibliotheken, kunnen we helaas voorlopig geen leveringsgarantie geven.«

TU Delft studenten en medewerkers
Ben je op zoek naar een artikel uit onze papieren collectie, of wil je een kopie uit een boek? En ben je niet in de gelegenheid daar zelf voor naar de Library te komen? Als je een TU Delft student bent, maken wij »tijdelijk gratis« een kopie of scan. De documenten worden geleverd via email (pdf). Voor TU Delft medewerkers is deze dienst kosteloos.

Als een artikel niet aanwezig is in onze eigen collectie of niet online beschikbaar is, kunnen we in de meeste gevallen een kopie of een scan leveren uit een collectie van een andere bibliotheek. De documenten worden geleverd via email (pdf). Deze dienst is kosteloos voor TU Delft studenten en medewerkers. Dit geldt niet voor het lenen van boeken uit een andere bibliotheek.  

Non-profit organisatie
Ben je op zoek naar een artikel uit onze elektronische- of papieren collectie, of wil je een kopie uit een boek? Wij maken tegen betaling een kopie of een scan. De documenten worden geleverd via email (pdf). Hiervoor heb je een account nodig. Aan deze dienst zijn kosten verbonden.

Voordat je tegen betaling een pdf bestelt bij een uitgeverij is het slim om eerst via deze stappen te kijken of er online een vrij beschikbare versie van de publicatie verkrijgbaar is.

Aandachtspunten


Levertermijn

We leveren de kopie of scan uit eigen collectie zo snel mogelijk, in de meeste gevallen al binnen 24 uur. Dit kan alleen als de aanvraaggegevens correct zijn en het materiaal ook beschikbaar is bij ons. Als de kopie uit een andere bibliotheek of zelfs uit het buitenland moet komen, is de levertijd doorgaans langer. 

Kosten

Levering

Kosten

Kopie of scan uit eigen collectie

€ 6,50 voor studenten (*) en non-profit organisaties binnen Nederland

Kosteloos voor TU Delft medewerkers

Kopie of scan uit Nederlandse of buitenlandse bibliotheek

Kosteloos voor TU Delft studenten en medewerkers


Voordat je tegen betaling een pdf bestelt bij een uitgeverij is het slim om eerst via deze stappen te kijken of er online een vrij beschikbare versie van de publicatie verkrijgbaar is.

(*) Studenten: het kost minder geld als je zelf een kopie of scan maakt. Vraag het boek of tijdschrift ter inzage op uit het depot. Zie Informatie over lenen.

Hoe vraag je het aan?
  • Ga naar de TU Delft catalogus en log in. Als het artikel of hoofdstuk niet beschikbaar is in de TU Delft Library collectie, dan kun je het via de “Request item” knop direct aanvragen. Alle gegevens worden dan automatisch ingevuld. 
  • Je kunt ook dit online aanvraagformulier invullen. Vul zoveel mogelijk belangrijke gegevens in zoals titel, auteur, jaar van uitgave en ISBN.   

 Bekijk voor meer gedetailleerde instructies de gebruikershandleiding.

 Non-profit organisaties Hebben voor het invullen van het aanvraagformulier een account nodig.  

Betaling

TU Delft studenten krijgen voor het aanvragen van artikelen/hoofdstukken uit de eigen collectie een rekening. Het bedrag dat moet worden voldaan is te vinden in "My Library account". Betaling gebeurt bij de balie. Bespaar kosten en maak zelf een kopie of scan door het boek of tijdschrift op te vragen uit het depot.  

Non-profit organisaties krijgen een factuur per mail.