Mineralen en Ertsen

UPDATES

  • DEMO BESTAAT UIT SLIJPPLAATJES + MGM
  • Slijpplaatjes en microscoop zijn duur, voorzichtig mee omgaan!
  • Laad zaterdag aan het einde van de dag de camerabatterij op, haal zondag ochtend de camera batterij van de stroom af.
  • Steek niet de stekker in het stopcontact die hoort bij het licht in de vitrine kast. Deze stekker is namelijk oververhit geraakt en daardoor zijn de lichten in de vitrine kast kapot gegaan.
  • Vul de trekmuur bij wanneer er niet genoeg stenen in liggen. De voorraad ligt in de ladekast op zolder (de verdieping van het MGM) aan de kant die niet gerenoveerd is. De gang uitlopen en de kast bevindt zich aan de linkerkant. Wanneer je voor de kast staat heb je links de sedimentaire, dan de metamorfe en dan de stollingsgesteente. De meest rechter rij doet even niet mee.
  • De stenen in de trekmuur mogen vastgepakt en bekeken worden, wanneer het publiek heel erg enthousiast is mag er een steen meegegeven worden. Het is niet de bedoeling dat iedereen een steen mee neemt. 

Introductie

Deze demonstratie draait om de VR mijntour, microscopie, slijpplaatjes en het Mineralen Geologisch Museum (MGM). Tijdens deze demo gaan bezoekers aan de hand van verschillende thema’s onze mineralen op verschillende schaal bekijken. Deze demo is onderdeel van een bezoek aan het MGM waarbij de bezoekers een VR tour, informatie over slijpplaatjes en een korte rondleiding door het MGM krijgen.


VR + Slijpplaatjes + MGM - Handleiding Publieksbegeleiders

Download

Activiteit/handeling voor bezoekers

De bezoekers kunnen tijdens de demo een virtuele tour door een mijn doen, de handstukken en microscoop van dichtbij bekijken en een rondleiding door het Mineralogisch Geologisch Museum krijgen. Vanwege de mate van ervaring die je moet hebben om iets nuttigs met de microscoop te kunnen en de prijs van het materiaal (microscoop + toebehoren +/- €3000, slijpplaatjes +/-€300 per stuk), mogen ze helaas niet zelf aan de slijpplaatjes komen. Het beeld onder de microscoop is zichtbaar op een scherm, maar je mag mensen vragen door de microscoop zelf te kijken. Hierbij mogen ze alleen de fijne scherpstelknop gebruiken. Ook mag je ze tijdens de demonstratie vragen om aan de polarisator te draaien om de kleuren te laten veranderen. Jouw rol als begeleider is wat dat betreft dus heel belangrijk. Betrek de deelnemers zoveel je kunt bij je handelingen, zodat ze toch zo actief mogelijk mee kunnen doen.