Projecten

CASSANDRA

Bewezen effectief
CASSANDRA (Common Assessment and Analysis of Risk in Global Supply Chains) was bedoeld om de transparantie in de logistieke keten te vergroten. Ook beoogde dit Europese project de effici├źntie en effectiviteit van grenscontroles ├Ęn logistieke operatie te verbeteren. Een socio-technische puzzel van wereldformaat dus, en daarmee een interessante uitdaging voor onder meer de sectie ICT van de faculteit TBM. CASSANDRA is afgelopen mei succesvol afgerond. Zo heeft een pilot met havenbedrijven in China en Engeland bewezen dat optimale data-uitwisseling leidt tot een uiterst effici├źnte logistiek.

CORE

Het vervolg op CASSANDRA
CORE is een nieuw EU-project in het kader van FP7 en het grootschalige vervolg op CASSANDRA. Het is een van de grootste transport security onderzoeksprojecten in Europa, met als doel om de datapipeline in internationale logistieke ketens in diverse sectoren te implementeren. Het project is dit jaar van start gegaan en loopt tot 2018.

JUST

Juridische vraagstukken
NWO-project JUST (JUridical and context-aware Sharing of informaTion for ensuring compliance) behandelt juridische vraagstukken. Mag de Douane bijvoorbeeld vanuit juridisch oogpunt de informatie van vervoerders gebruiken in haar eigen risicoanalyses? JUST richt zich op de mogelijkheden daarvoor, met als doel een betere compliance (voldoen aan regelgeving). Het onderzoeksproject is een samenwerkingsverband tussen TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Maersk Line IT.

SAtIN

Beheersingsmechanismen
Nederland is al eeuwen een belangrijk handelsland door de combinatie van: het snel en effici├źnt kunnen organiseren van handel, logistiek en transport, en het effici├źnt kunnen voldoen aan relevante regelgeving in het internationale zakendoen. SAtIN (Supply Chain Control and Compliance) leidt tot nieuwe beheersingsmechanismen in internationale goederenketens die bijdragen aan deze gecombineerde doelstelling. SAtIN is een gezamenlijke inspanning van TU Delft, TU Eindhoven, bedrijfspartners ASML, IBM, Philips, Seacon Logistics en onderzoekspartners TNO en CWI.

NWO