News

01 december 2020

Best Bioengineering MSc Graduate 2020: Nemo Andrea!

12 september 2018

NWO-Spinozapremie voor Delftse Bionano-wetenschapper Marileen Dogterom

NWO-Spinozapremie voor Delftse Bionano-wetenschapper Marileen Dogterom

Marileen Dogterom, hoogleraar bionanoscience aan de TU Delft, ontvangt de NWO-Spinozapremie; de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Dogterom doet onderzoek naar het krachtenspel in levende cellen en leidt een consortium dat een volledig kunstmatige cel wil bouwen. Dat werk helpt wetenschappers te begrijpen hoe basale celprocessen werken - en ook wat er misgaat bij bepaalde aandoeningen.

05 september 2018

Marileen Dogterom benoemd tot Society Fellow van de Biophysical Society

Marileen Dogterom (Bionanoscience) is een van de zeven mensen die zullen worden aangewezen als Society Fellows van de Biophysical Society.

21 maart 2017

KNAW kiest Marileen Dogterom in haar bestuur

Per 1 juni treedt Marileen Dogterom, hoogleraar bionanoscience aan de TU Delft en hoogleraar atoom- en molecuulfysica aan de Universiteit Leiden, toe tot het bestuur van de KNAW. De benoeming is voor vier jaar, voor een dag per week. Dogterom volgt Ben Feringa op, die zijn bestuurstermijn heeft volgemaakt.

08 maart 2017

Marileen Dogterom to receive a Suffrage Science award

This evening, on International Women’s Day, prof. dr. Marileen Dogterom will receive a Suffrage Science Award at the Royal Society in London. The award, one of twelve in total, comes with special suffrage heirloom jewellery, which will be handed over during an evening celebrating the achievements of leading women scientists.

07 maart 2017

Marileen Dogterom ontvangt een Suffrage Science award

Vanavond, op Internationale Vrouwendag, zal prof. dr. Marileen Dogterom op de Royal Society in Londen een Suffrage Science award in ontvangst nemen. De in totaal twaalf awards die worden uitgereikt, gaan gepaard met de overdracht van speciaal hiervoor ontworpen sieraden. De sieraden worden overhandigd tijdens een avond waarin de prestaties van vooraanstaande vrouwelijke wetenschappers worden gevierd.

18 juli 2016

Veni grant for Mathijs Vleugel

/* */