Masterstudenten Technical Medicine aan de slag met Covid-19 cases

Nieuws - 03 december 2020 - Webredactie 3mE

Dertig masterstudenten Technical Medicine bogen zich tijdens de ‘Covid Case Day’ over COVID-19 gerelateerde cases, aangedragen door diverse ziekenhuizen en zorginstellingen. De studenten gingen aan de slag met vraagstukken als 'Hoe communiceer je persoonlijk met een patiënt als je van top tot teen bedekt bent in isolatiekleding?', 'Kan je de werkdruk van verpleegkundigen verlichten door het efficiënt monitoren van vitale parameters? en 'Hoe zorg je voor effectief medisch onderwijs met de beperkingen die gelden om fysiek aanwezig te zijn?’. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care, opende de dag met een motiverende presentatie over de laatste update wat betreft de bestrijding van het coronavirus, waar we heen moeten en welke rol de Klinisch Technoloog daarin kan spelen. De studenten bedachten verschillende innovatieve ideeën die wellicht gerealiseerd kunnen worden in de toekomst.

De Covid Case Day vond plaats in het Poortgebouw van het LUMC en werd begeleid door Jeroen de Kempenaer van Philips Innovation Services. Met behulp van zijn expertise kregen de studenten handvatten om aan de hand van een idee tot een plan te komen. Ook drs. Argho Ray, Medisch Specialist van het LUMC, bracht medische toevoegingen met zijn klinische blik. De Covid Case Day is een initiatief van de mastercommissie van Variscopic, de studievereniging voor BSc Klinische Technologie en MSc Technical Medicine aan de TU Delft, het LUMC en het Erasmus MC.

Het was een bijzondere en leerzame dag met mooie ideeën als resultaat! En het feit dat we dit fysiek konden doen maakte de bijeenkomst nog specialer.

Friso Engel