NWO Mozaïek 2.0-beurs voor ir. Hoessein Alkisaei

Nieuws - 21 maart 2024 - Webredactie

Ir. Hoessein Alkisaei heeft een NWO Mozaïek 2.0-beurs verworven. Mozaïek 2.0 is een promotiebeurzenprogramma dat gericht is op de in Nederland ondervertegenwoordigde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond uit Afrika, Azië, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika en Turkije.

Hoesseins onderzoek, getiteld "Waste and manufactured building blocks for a circular structural design methodology," heeft als doel om afvalobjecten als innovatieve bouwblokken voor nieuwe constructieve elementen te onderzoeken. Doel is om circulariteit in de bouw en efficiënt gebruik van hulpbronnen te verbeteren. Hij doet dat door een combinatie van modellerings- en experimentele technieken. Daarbij gebruikt hij geavanceerde software voor eindige-elementenmodellering en mechanica-analyses om de kracht, vorm en structuur van de bouwblokken te optimaliseren. Daarnaast gaat hij prototypes van de bouwblokken maken die getest gaan worden op draagkracht, constructief gedrag en deformatiekenmerken.

Met het onderzoek beoogt Hoessein bij te dragen aan de kennisbasis over duurzame bouwpraktijken en circulaire economieprincipes, en de ontwikkeling van praktische richtlijnen en aanbevelingen voor de implementatie van afvalverminderingsstrategieën, hergebruik van bouwelementen en circulaire materialen en technologieën.

Meer informatie over het onderwerp kan gelezen worden op Hoesseins website.