293 resultaten

15 oktober 2021

TU Delft on board the world largest crane vessel for exploring future Offshore Wind Turbines

Hoe plaats je ver op zee een windturbine terwijl de hoge golven en harde wind de installatie ervan praktisch onmogelijk maken? Met deze vraag ging een team van onderzoekers van de TU Delft, in samenwerking met Heerema Marine Contractors (HMC) en DOT B.V. deze week aan boord van het grootste kraanschip van de wereld; de sleipnir van Heerema. In het kader van een groot pioniersproject, het FOX project, onderzoeken zij het drijvend installeren van windturbines. Delftse onderzoekers David Fidalgo Domingos, Peter Meijers and Panagiota Atzampou waren aan boord.

22 september 2021

Studenten TU Delft onderzoeken zandige randen Marker Wadden

Golven die tegen de kust aan beuken generen energie. Onderzoekers Branko Šavija en Yading Xu van de TU Delft willen die energie door middel van een speciaal soort beton opvangen en zo een alternatieve energiebron creëren.

21 september 2021

TU Delft opent Climate Action Hub op campus Den Haag

Op vrijdag 24 september opent TU Delft haar Climate Action Hub in het Wijnhavengebouw op de Campus Den Haag. De Climate Action Hub wordt een fysieke ontmoetingsplaats waar bestuurders en beleidsmakers, kennisinstellingen, burgers en bedrijven samen kunnen werken aan concrete oplossingen voor klimaatuitdagingen.

19 september 2021

TU Delft | Global Initiative speakers Dare to Dream at Opening Academic Year 2021

On Monday 6th of September, four members of the TU Delft | Global Initiative Community pitched their dreams as part of the Opening Academic Year 2021. The annual ceremony - which officially signals the start of the new academic year - this year revolved around the theme 'Dare to Dream'. Normally a large gathering, because of Covid-19 the ceremony this time was livestreamed and only attended by the TU Delft Board of Directors. The event was viewed by over 1800 people during its livestream.

17 september 2021

Open Textbook Ports & Waterways: Navigating the changing world

Havens en waterwegen moeten worden gezien als onderdelen van een samenhangend systeem dat de bevoorradingsketens over water ondersteunt. Hun integrale ontwerp en werking is essentieel. Dat is de visie van het team Ports & Waterways van onze faculteit.

16 september 2021

Energie halen uit beton genomineerd voor beste tech idee

12 september 2021

Water for Impact Programme officially launched on 9 September

On September 9th the TU Delft | Water for Impact programme was launched at the Green Village. This programme is part of the TU Delft | Global Initiative and centers on valuing water, specifically the need for safe and affordable water for everyone around the world. Researchers and students collaborate beyond faculty boundaries, and beyond their own water discipline.