22 juli 2019

Klinische Technologie op medicaldelta.nl

Bachelorstudenten van de opleiding Klinische Technologie presenteerden op 5 juli hun eindproduct op een symposium. Klinische Technologie is een Medical Delta opleiding van de Technische Universiteit Delft, Erasmus Medisch Centrum en Leiden Universitair Medisch Centrum. Samenwerking tussen clinicus en ingenieur staat binnen de opleiding centraal.

10 juli 2019

'Opleidingen spelen in op razendsnelle ontwikkelingen: Techniek, het draait totaal om techniek' in AD

Ooit gehoord van een klinisch technoloog? Door de enorme stroomversnelling waarin onze technologie terecht is gekomen, ontstaan heel veel nieuwe, ‘exotische’ beroepen.

10 juli 2019

Gerwin Smit in Delta

Assistant Professor Gerwin Smit of 3mE is developing a self-grasping prosthetic hand inspired by human anatomy.

27 juni 2019

Werktuigbouwkunde Ontwerpwedstrijd 2019 in diverse media

Het doel is om een zelf voortbewegend mechanisme te bouwen dat na een val van tafelhoogte zijn beweging kan voortzetten, om vervolgens een 'Golden Box' af te leveren. Valbestendigheid staat hierbij centraal.

20 juni 2019

Robert Hekkenberg in Technisch Weekblad

Over de stelling dat autonoom varen in de binnenvaart moeilijker is dan in de zeevaart, zei Hekkenberg dat de uitdagingen in beide sectoren anders liggen. "Op zee liggen ze vooral in de machinekamer, in de binnenvaart meer bij navigatie."

13 juni 2019

Dutch Ocean Technology Centre in diverse media

Op 6 juni lanceerden TU Delft en TNO het Dutch Ocean Technology Centre (DOTC).

11 juni 2019

Wenbin Ma in Delta

Bedrijven kijken steeds vaker op zee voor grondstoffen. Diepzeemijnbouw is echter duur en kan schadelijk zijn voor het zeemilieu. Wenbin Ma bracht alle aspecten in een model.

03 juni 2019

Geeske Langejans in Nieuws en Co

Geeske Langejans praat bij NOS Nieuws en Co over de ontdekking in een grot van verkoolde restanten van gekookte zetmeelrijke voeding van meer dan honderdduizend jaar oud. Zij legt uit wat de archeologen aantroffen en waarom de homo sapiens in de oertijd blijkbaar al goed aangepast was aan zetmeel.

03 juni 2019

Arend Schwab in diverse media

Het steer-assist systeem is het eerste systeem ter wereld dat een fiets rechtop kan houden, dankzij hulp van een motortje in het stuur. ‘Met dit systeem kunnen de fiets en rijder stabiel worden gehouden boven een snelheid van 4 km/h’, zegt onderzoeker dr.ir. Arend Schwab.

27 mei 2019

Erik Offerman in EngineersOnline

Terwijl wereldwijd de aandacht vooral uitgaat naar het terugdringen van CO2-uitstoot en verlaging van het energieverbruik om zo klimaatverandering tegen te gaan, wordt nog onvoldoende nagedacht over de gevolgen van een tekort aan materialen. Het gaat dan vooral over zogenaamde kritische materialen, materialen die voor ons welzijn en onze economie cruciaal zijn. “Gelukkig dringt het besef steeds verder door dat we hieraan veel meer aandacht moeten besteden”, aldus Erik Offerman