16 oktober 2019

Miguel Bessa in diverse media

Wetenschappers hebben een supercomprimeerbaar materiaal gemaakt dat je fiets op zakformaat uiteindelijk zou kunnen ontvouwen tot een full-scale.

02 oktober 2019

Hans Hopman in NOS.nl

23 september 2019

Inktvismechanisme in ICT&health en Engineeringnet.be

De ‘mechanische inktvis’, een in Nederland ontwikkeld stuurbaar laparoscopisch instrument voor minimaal-invasieve chirurgie in de buikholte, is voor het eerst gebruikt in de operatiekamer.

16 september 2019

Fiets van TU Delft in AD

Fiets van TU Delft maakt kans op prijs voor het meest veelbelovende technologische idee.

11 september 2019

Arjan Mol in BN De Stem

Arjan Mol, hoogleraar Corrosietechnologie bij de TU Delft, vindt dat er meer aandacht moet komen voor de aanpak van chroom-6.

30 augustus 2019

Arend Schwab in diverse media

Slimme fiets met stuurassistentie voorkomt dat je omvalt

29 augustus 2019

Dariu Gavrila op NOS.nl

Wetenschappers van de TU Delft hebben een belangrijke stap gezet op weg naar een geheel zelfrijdende auto. Ze zijn erin geslaagd een testauto aan te leren wat hij kan verwachten van voetgangers en fietsers in het stadsverkeer.

22 juli 2019

Klinische Technologie op medicaldelta.nl

Bachelorstudenten van de opleiding Klinische Technologie presenteerden op 5 juli hun eindproduct op een symposium. Klinische Technologie is een Medical Delta opleiding van de Technische Universiteit Delft, Erasmus Medisch Centrum en Leiden Universitair Medisch Centrum. Samenwerking tussen clinicus en ingenieur staat binnen de opleiding centraal.

10 juli 2019

'Opleidingen spelen in op razendsnelle ontwikkelingen: Techniek, het draait totaal om techniek' in AD

Ooit gehoord van een klinisch technoloog? Door de enorme stroomversnelling waarin onze technologie terecht is gekomen, ontstaan heel veel nieuwe, ‘exotische’ beroepen.

10 juli 2019

Gerwin Smit in Delta

Assistant Professor Gerwin Smit of 3mE is developing a self-grasping prosthetic hand inspired by human anatomy.