01 juni 2020

Amir Zadpoor in diverse media

Een projectteam van wetenschappers actief in de Medical Delta regio test de eerste prototypes van een beademingsapparaat dat volledig bestaat uit standaardonderdelen. Deze onderdelen zijn bijna overal ter wereld lokaal voorradig en kunnen door honderden fabrikanten worden gemaakt. Daardoor kan de beademingsmachine in veel gevallen lokaal worden geassembleerd. Het ontwerp hoopt daarmee in te kunnen spelen op de vraag naar beademingsapparatuur en de logistieke problemen die er zijn ​​door een tekort aan specifieke onderdelen.

28 mei 2020

Jan Klein in diverse media

Volgens hoogleraar Jan Klein, autoriteit op gebied van patiëntveiligheid, neemt het aantal calamiteiten nauwelijks af.

25 mei 2020

Jinne Geelen in diverse media

Voor mensen die verlamd zijn en niet kunnen bewegen is communiceren moeilijk. Of kun je ook met je gedachten een computer aansturen?

15 mei 2020

Bart van Trigt in diverse media

Bart van Trigt onderzoekt hoe je blessures kunt verminderen bij sporters, en dan met name bij honkbal- en tennisspelers.

14 mei 2020

Gerwin Smit in diverse media

Een team van onderzoekers en studenten lanceert een nieuw type beademingsapparaat dat zuiver mechanisch is en dat je eenvoudig zelf zou kunnen bouwen en repareren.

07 mei 2020

Frans van der Helm in Algemeen Dagblad

04 mei 2020

Jaap Harlaar in diverse media

Masterstudenten Technical Medicine van de TU Delft, onder leiding van prof. dr. ir. Jaap Harlaar, willen zo snel mogelijk een simpel en relatief goedkoop beademings­apparaat ontwikkelen.

16 april 2020

Stefan Lampaert in Delta

De coronapandemie leidt tot grote tekorten aan beschermingsmateriaal, met name mondkapjes. Studenten en onderzoekers werken aan uitbreiding van testmogelijkheden.

06 april 2020

Tim Horeman in diverse media

John van den Dobbelsteen en Tim Horeman hebben samen met labmanager Rob Luttjeboer een succesvolle manier om hergebruikte gesteriliseerde mondmaskers en mondmaskers van nieuwe materialen te kunnen testen.

06 april 2020

Arjo Loeve in diverse media

De plaats van een misdrijf wordt in de regel heel precies in kaart gebracht. Een nieuw, digitaal meetinstrument voorkomt dat daarbij sporen worden gewist.