In de media

14 januari 2021

Ad van Wijk in Delta

15 december 2020

Peter Steeneken in diverse media

10 december 2020

Wouter van den Bos in diverse media

De TU Delft heeft software ontwikkeld waarmee het mogelijk is om de risico's van besmetting met het coronavirus te berekenen voor een bepaalde ruimte. Het model plaatst virtueel een ziek persoon in een ruimte en simuleert hoe snel de virusdeeltjes zich verspreiden. Daarmee kan berekend worden hoe veilig het is in ruimtes zoals vliegtuigen, klaslokalen of restaurants.

10 december 2020

Lorenzo Botto in diverse media

Researchers develop first model to guide large-scale production of ultrathin graphene

10 december 2020

Ad van Wijk in diverse media

Waterstof is volgens de Delftse hoogleraar prof.dr. Ad van Wijk een van de meest duurzame stoffen om energie in op te slaan.

30 november 2020

Arjan Mol in diverse media

30 november 2020

Guido Sturm in Groente & Fruit Actueel

Twaalf jaar geleden werden al de eerste testen uitgevoerd met bodemontsmetting via microgolven. Momenteel werken onderzoekers vanuit diverse technische disciplines samen om dit idee uit te ontwikkelen tot een praktijkrijpe toepassing, als alternatief voor grondstomen.

23 november 2020

Earl Goetheer in BNR

Wetenschappers en ingenieurs uit de VS hebben een manier bedacht om elektriciteit op te slaan in een baksteen. ‘Die hebben ze gemodificeerd, en dat werkt echt goed. Maar wel heel anders dan een normale lithiumbatterij, legt energie-expert Earl Goetheer uit.

12 november 2020

Regine Vroom in Computer Idee

26 oktober 2020

Geeske Langejans in BBC World

What makes things sticky?