In de media

12 oktober 2020

Tim Horeman in diverse media

John van den Dobbelsteen en Tim Horeman hebben samen met labmanager Rob Luttjeboer een succesvolle manier om hergebruikte gesteriliseerde mondmaskers en mondmaskers van nieuwe materialen te kunnen testen.

05 oktober 2020

John van den Dobbelsteen in diverse media

TU Delft en Van Straten Medical hebben een proces ontwikkeld en getest om mondkapjes zeker vijf keer te kunnen gebruiken. Het proces is direct en overal inzetbaar.

01 oktober 2020

Sarvesh Kolekar in diverse media

Zelfrijdende auto's kunnen al aardig wat, maar echt rijden als een mens vraagt om iets wat algoritmes niet zo goed kunnen: onzeker en slordig zijn. Een nieuw model dat het mechanisme achter menselijk rijgedrag in kaart brengt moet daar verandering in brengen.

18 september 2020

Erik Offerman in diverse media

Antwoord op de vraag hoe het komt dat wegwerpscheermesjes zo snel bot raken. En hoe ziet een duurzame ijzertijd eruit?

14 september 2020

Joost de Winter in diverse media

Joost de Winter: "De industrie ziet steeds meer het belang van onderzoek op het gebied van robotica. Delftse ingenieurs leiden robotica-oplossingen in goede banen waarmee een bedrijf zijn technologieën kan innoveren."

03 september 2020

Burak Eral in diverse media

Burak Eral en zijn collega's ontwikkelen een methode waardoor microdeeltjes van elkaar kunnen worden gescheiden op basis van hun vorm.

03 september 2020

Lode Huijgens in Marine Professional

Exciting research by Lode Huijgens is helping to pave the way for the next generation of ship propulsion systems. Marine Professional finds out more.

03 september 2020

Rudy Negenborn in diverse media

Hoe kan het vervoer over de Rijn tussen Rotterdam/Antwerpen en Bazel verbeterd worden? Dat is de centrale vraag in het onderzoeksprogramma Novimove: Novel inland waterway transport concepts for moving freight effectively. De Europese Commissie heeft vanuit Horizon 2020, het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie, bijna 9 miljoen euro toegekend aan dit vier jaar durende programma.

31 augustus 2020

Leo Kestens in NRC

Antwoord op de vraag hoe het komt dat wegwerpscheermesjes zo snel bot raken.

31 augustus 2020

Earl Goetheer in BNR

Wetenschappers en ingenieurs uit de VS hebben een manier bedacht om elektriciteit op te slaan in een baksteen. ‘Die hebben ze gemodificeerd, en dat werkt echt goed. Maar wel heel anders dan een normale lithiumbatterij, legt energie-expert Earl Goetheer uit.