In de media

20 februari 2020

Arjo Loeve in De Ingenieur

De plaats van een misdrijf wordt in de regel heel precies in kaart gebracht. Een nieuw, digitaal meetinstrument voorkomt dat daarbij sporen worden gewist.

20 februari 2020

Ruud Kortlever in Nemo Kennislink

Met duurzaam opgewekte elektriciteit fabrieken vergroenen. Als het aan Ruud Kortlever ligt draaien ook chemische fabrieken in de toekomst zo vele mogelijk op zonne- en wind-energie. Maar er zijn nog wel hobbels te nemen.

20 februari 2020

Pieter Jonker in NPO 3FM nieuws

Eindigen wij straks werkloos? Integendeel: Robotprofessor Pieter Jonker denkt dat we er vooral op vooruitgaan.

13 februari 2020

Hans Bussmann in ICT&Health

Het Erasmus MC en de TU Delft werken met enkele andere instellingen aan de ontwikkeling van een polsband die in combinatie met een smartphone-app patiënten na een beroerte thuis helpt revalideren.

12 februari 2020

Ad van Wijk in diverse media

Waterstof is volgens de Delftse hoogleraar prof.dr. Ad van Wijk een van de meest duurzame stoffen om energie in op te slaan.

10 februari 2020

Amir Zadpoor in C2W

Amir Zadpoor werkt aan een oplossing genaamd 4D-printing. Hij legt uit hoe het werkt: ‘We kweken eerst een platte laag weefsel uit stamcellen, dat zichzelf kan voorzien via diffusie. Pas als het weefsel een vaatsysteem ontwikkeld heeft, vouwen we het op tot een 3D-structuur. Je kweekt dus een vlak object tot een 3D-structuur gedurende een bepaalde tijd, vandaar ‘4D’ in de naam.'

10 februari 2020

Jan Klein in diverse media

Volgens hoogleraar Jan Klein, autoriteit op gebied van patiëntveiligheid, neemt het aantal calamiteiten nauwelijks af.

10 februari 2020

Roos Oosting in Delta

Betaalbare operatiekamerapparatuur kan in Afrika veel levens redden. Helaas zijn er nog veel obstakels om deze te produceren. Case wil daar verandering in brengen.

10 februari 2020

Jenny Dankelman in Delta

Professoren van de TU Delft stapten tijdens Meet the Professor op de fiets naar Delftse basisscholen om een gastles te verzorgen. Delta volgde een les van juf Jenny Dankelman.

10 februari 2020

Heike Vallery in Algemeen Dagblad

De Wolk heup-airbag is een van de beste zorguitvindingen van het afgelopen jaar. De innovatie zorgt ervoor dat ouderen die vallen minder hard op hun heup landen. gesteld. De aan de TU Delft ontwikkelde uitvinding heeft inmiddels de titel beste zorginnovatie 2020 van Zuid-Holland op zak.