In de media

15 april 2019

Riender Happee in BNR Newsradio

Luister naar de fragmenten

15 april 2019

Arend Schwab in diverse media

Het steer-assist systeem is het eerste systeem ter wereld dat een fiets rechtop kan houden, dankzij hulp van een motortje in het stuur. ‘Met dit systeem kunnen de fiets en rijder stabiel worden gehouden boven een snelheid van 4 km/h’, zegt onderzoeker dr.ir. Arend Schwab.

15 april 2019

Frédérique Meeuwsen in Delta

Het lukte onlangs voor het eerst om gechipte instrumenten tijdens een echte operatie te gebruiken. De chips geven informatie die operaties efficiënter en veiliger maken.

11 april 2019

Jaap Harlaar op Radio West

Een kijkje in de zorg van de toekomst met Medical Delta, een samenwerkingsverband tussen de universiteiten en academische ziekenhuizen van Leiden en Rotterdam en de TU Delft.

08 april 2019

Jerry Westerweel in Delft Integraal

Delftse stromingsdeskundigen hebben een model gemaakt van hoe luchtverontreiniging van de A13 zich verspreidt door het aangrenzende Overschie. Het DisTUrbE project (dispersion in the turbulent urban environment) test de effectiviteit van maatregelen tegen luchtvervuiling.

04 april 2019

Erik Offerman in Delta

Delven, gebruiken en weggooien. We hebben nooit anders gedaan. Maar volgens Erik Offerman moet het roer om. Hij schreef er een boek over voor (toekomstige) ingenieurs.

01 april 2019

e-Refinery in diverse media

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

21 maart 2019

Barry Fitzgerald in Delta

“This is not your standard innovation lecture”, says Barry Fitzgerald. There'll be quizzes, film trailers and more in the BingeWatch Academy starting Thursday night 14 March.

19 maart 2019

Riender Happee in NRC

„Versnellingen zijn evenredig aan krachten en spanningen in weefsels. En daarmee maatgevend voor de kans op letsel”, zegt Riender Happee, werkzaam bij TU Delft en gespecialiseerd in onderzoek naar autobotsingen.

14 maart 2019

Rudy Negenborn in diverse media

Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat stelt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics. Hij houdt op 15 maart zijn inaugureale rede houdt aan de TU Delft.