150 jaar gist in Delft | Klein leven, grote impact

28 november 2019 10:30 t/m 15 december 2019 16:30 - Locatie: 'Het Grote Kantoor' (monument), Wateringseweg 1, Delft - Door: DSM, Artis Micropia | Zet in mijn agenda

Tentoonstelling Klein leven, grote impact – 150 jaar Gist

Ter gelegenheid van deze mijlpaal presenteren DSM en het eerste microbenmuseum ter wereld, ARTIS-Micropia, een unieke tijdelijke tentoonstelling met de titel 'Klein leven, grote impact: microben bepalen onze wereld'.

Bezoekers krijgen te zien welke cruciale rol microben en biotechnologie spelen bij het mogelijk maken van leven op aarde en bij het aanpakken van enkele van 's werelds grootste uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, circulariteit en voedselzekerheid. De bezoekers beleven ook het unieke verhaal van de geschiedenis van DSM en zijn voorgangers in Delft met patriarch en grondlegger Jacques van Marken. Als wetenschapper en zakenman richtte hij in 1869 de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek op om op deze locatie bakkersgist te produceren. Met zijn unieke benadering van sociaal ondernemerschap was hij zijn tijd ver vooruit.

De pop-up tentoonstelling is te bezoeken in 'Het Grote Kantoor' op de Wateringseweg 1; een Nederlands historisch monument bij DSM in Delft. De tentoonstelling is open voor het publiek van 12 september tot en met 15 december 2019 en de toegang is gratis. 

150 jaar gist in Delft

/* */