In de media

05 december 2018

Nét een film: kinderen kregen college in de moskee en dit is waarom

Een groep kinderen kreeg zaterdag 1 december een college over quantum computers in de Sultan Ahmet moskee. Een bijzondere locatie en een bijzonder onderwerp! We spreken Julia Cramer, de wetenschapper van de TU Delft die het college gaf.

04 november 2018

The Mowtown Movement maakt Detroit duurzamer

The Mowtown Movement maakt Detroit duurzamer

The Motown Movement werd in februari 2016 opgericht door drie studenten 'architectuur' van de TU Delft. Het doel? Klimaatverandering door duurzame bouwprincipes bereikbaar maken voor iedereen. Het pilot-project vindt plaats in Detroit, waar de studenten een showcase bouwen. Voor 1000 dollar -ja, dat kan in 'ghost town' Detroit- kochten ze een vervallen huis en dit pand wordt getransformeerd tot een zelfvoorzienende woning.

04 november 2018

Studenten zetten vrijwillig hun beste beentje voor

Studenten zetten vrijwillig hun beste beentje voor

Vacaturebank voor studenten heeft nieuwe website: Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD) - Bijna alle studentenverenigingen in Delft hebben hun 'eigen' vrijwilligerscommissie. Deze nieuwe website moet je dan ook meer zien als een overkoepelend adres waar alle studentenverenigingen kunnen 'browsen' voor een matchende vrijwilligersvacature, individueel of als groep.

14 augustus 2018

Verbeterd exoskelet MARCH III - bij Hart van Nederland

Verbeterd exoskelet MARCH III - bij Hart van Nederland

Op dinsdag 14 augustus onthulden studenten van Project MARCH het nieuwe exoskelet MARCH III. In deze vernieuwde versie van het motorisch harnas voor mensen met een dwarslaesie, zijn belangrijke verbeteringen aangebracht ter bevordering van de dagelijkse bruikbaarheid en comfort.

14 augustus 2018

Delft eerste stad die alcoholgebruik van studenten aanpakt

Als eerste stad in Nederland gaat Delft alcoholmisbruik onder studenten structureel aanpakken. "We richten ons op de eerstejaars.’’

29 juli 2018

OWee (OntvangstWeek) wordt duurzame feestweek voor de hele stad

OWee (OntvangstWeek) wordt duurzame feestweek voor de hele stad

De OWee meer is dan alleen een feestweek, benadrukt Jeroen. "Het is de start van je volledige studietijd, en daar komt meer bij kijken dan alleen feest. We promoten bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en geven praktische tips over hoe je je huis brandveilig kan maken. Daarnaast schenken we ook aandacht aan het omgaan met elkaar en met de stadsbewoners. De meeste studenten zullen in Delft gaan wonen en worden onderdeel van Delft. Het is belangrijk dat ze met respect met iedereen omgaan."

01 juli 2018

TU Delft werkt mee aan de stad

Samen werken aan een betere versie van Delft. Dat is kort gezegd de gedachte achter de samenwerkings-overeenkomst tussen de TU Delft en de gemeente. De TU Delft richt zich ook op de stad Delft met inzet van onderzoek en studentenprojecten. Op deze speciale pagina een aantal voorbeelden!

29 juni 2018

Deze studenteninitiatieven zijn smaakmakers van Delft

Deze studenteninitiatieven zijn smaakmakers van Delft

Zeven initiatieven en zeven bekende Delftenaren is alles wat je nodig hebt voor een geslaagd Standsmakerspodium. Een avond om het succes te vieren en de waardering uit te spreken richting de studenten die achter deze initiatieven staan.

18 juni 2018

Studentenvrijwilligers op bezoek bij de overburen

Aan de ene kant van de Schoemakerstraat (Wippolder) wonen veel ouderen op hoge leeftijd zelfstandig thuis. Aan de andere kant is de campus van de TU Delft met veel studenten. De studenten zoeken contact met de buurt onder het motto “Goede buren”.

07 mei 2018

De wereld verbeteren, te beginnen in Delft | Abtswoude Bloeit!

In het voormalige verzorgingshuis Abtswoude wonen sinds kort studenten, ouderen en cliënten van Stichting PerspeKtief samen onder één dak. Bijzonder en veelbelovend, vinden de kersverse bewoners.