Wie wint de Prins Friso Ingenieursprijs?

26 februari 2018 15:27 t/m 18 maart 2018 00:00 | Zet in mijn agenda

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs vindt plaats op de Dag van de Ingenieur op 21 maart. De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door KIVI. Met deze dag wil KIVI het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor onze samenleving zichtbaar maken.

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en een zeer gewaardeerd lid van KIVI. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij.

KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en draagt het belang uit van ingenieurs en techniek voor de samenleving.

De finalisten van 2018 zijn:

  • ir. ing. Sander den Blanken RO, Directeur bij Arup b.v
  • dr. ir. Jan Klok, Principal Technologist bij Paqell B.V. en Scientific Project Manager bij Wetsus
  • dr. eng. Nima Tolou, Assistant Professor op de Afdeling Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous BV en Kinergizer BV.

Bekijk de profielen van de finalisten Prins Friso Ingenieursprijs 2018. Stemmen kan tot en met zondag 18 maart. De uitslag wordt bekend gemaakt op woensdag 21 maart tijdens de Dag van de Ingenieur op de Rijksuniversiteit Groningen.