Leer in twee uur microscoperen! | Botanische microscopie-workshops op 7 & 17 nov.

07 november 2018 14:00 t/m 17 november 2018 16:00 - Locatie: Botanische Tuin - Door: Botanische Tuin, Poortlandplein 6 | Zet in mijn agenda

Zelf prachtige plantenpreparaten maken waarbij je door de microscoop op celniveau een ontdekkingsreis maakt door de bouwstenen van een plant? Dat kan! Microscopist Rob van Es geeft op de woensdagmiddag 7 november en op zaterdagmiddag 17 november van 14:00 tot 16:00 een twee uur durende workshop.

We gaan op 7 november helmgras snijden met een microtoom en de plakjes plant zo behandelen dat we de fantastische celstructuur van deze plant zien én begrijpen. Helm is sinds de 17de eeuw dé plant die gericht wordt ingezet om onze kust met z’n enorme wortelpakketten te beschermen.

Op 17 november ligt het accent op de Wollemia nobilis, een plant uit de oertijd die tot voor kort alleen bekend was als fossiele afdruk. In 2004 is de plant bij toeval herontdekt in een Australische vallei. Van deze zeldzame overlever staat ook een exemplaar in de Botanische Tuin.
    
Meedoen kost 30 euro per persoon, inclusief alles. Microscopen en alle benodigdheden zijn aanwezig. En uiteraard nemen deelnemers hun zelfgemaakte micro-preparaten mee naar huis. Deze workshops zijn ook geschikt voor mensen die nog nooit met een microscoop hebben gewerkt.

Meedoen?