Tentoonstelling ME | portretten van transgenders en hun veranderingsproces

08 oktober 2018 08:00 t/m 31 oktober 2018 17:00 - Locatie: TU Delft Library, Prometheusplein 1 - Door: TU Delft Library | Zet in mijn agenda

De expositie “ME” laat portretten zien van transgenders uit twee werelden, namelijk de Europese wereld en de Surinaamse wereld. Elk portret huisvest drie beelden van 1 persoon. 1 beeld vóór de transformatie, 1 beeld van de getransformeerde en 1 beeld vanuit de fantasie van dezelfde getransformeerde persoon. Deze methode, een portret met drie beelden in één vervat, heet lenticulair.

De bezoeker van deze expositie zal genoodzaakt zijn goed te kijken om niet verward de expositie te verlaten. Deze zelfde verwarring vindt plaats in het dagelijks leven onder de grote groep jongeren in Suriname. Hopelijk verlaat elke bezoeker deze expositie met een nieuwe kijk op transgenders.

In de maatschappij is er heel veel verwarring en onbegrip voor de LGBT-gemeenschap en in het bijzonder transgenders. De maatschappij is al redelijk gewend aan gays, lesbiennes en biseksuelen, maar kan de gemeenschap van transgenders moeilijk plaatsen. Hierdoor wordt deze gemeenschap nog kwetsbaarder en moeilijk geaccepteerd.

Parea Suriname, Urban House Suriname en de fotograaf Kenneth Heesbien hebben de handen in een geslagen en hebben de Expositie “ME” opgezet.

De expositie vormt een onderdeel van de activiteiten rondom 'Coming Out Day' van 11 oktober en is nog t/m 31 oktober te zien in de TU Delft Library op de campus. Toegang: gratis.