WEpod

In de garage van Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) wordt hard ‘gesleuteld’ aan een WEpod. Vanaf juni 2016 rijden deze zelfrijdende busjes tussen het station Ede-Wageningen en het Wageningen University & Research Centre. Passagiers kunnen via een app een ritje bestellen. TU Delft is één van de partners in het WEpod project. 

De zespersoons busjes hebben een GPS-systeem aan boord dat is ontwikkeld door de afdeling Geoscience & Remote Sensing, plus 3D-beeld en een radarsysteem ontwikkeld door ME en andere partners. Hiermee kunnen de busjes hun omgeving waarnemen en altijd voor andere weggebruikers stoppen. In de garage van CiTG worden deze systemen op dit moment gekalibreerd.
De afdeling Transport & Planning van CiTG bestudeert de veiligheidsaspecten van de route die de busjes afleggen, en de integratie in het transportsysteem.
Projectoördinator Riender Happee (op de foto) verbindt ME en CiTG en coördineert nieuwe projecten zoals “Safe interaction with vulnerable road users” (recent gehonoreerd door STW).
Op 28 januari reed Minister Schultz-Verhaegen het eerste rondje tijdens de officiële testrit met de WEpod in Wageningen.


Interessant? Lees dan ook: