Dreamteam: Delft Hyperloop-team

Vanuit zijn thuisland Peru kwam Paul Korswagen (27 jaar) een jaar geleden naar Delft om zijn grote droom na te jagen: een Master volgen over big hydraulic structures. Naast zijn studie werkt hij 10-12 uur per week in het Delft Hyperloop-team (33 studenten) aan het transportatiesysteem van de toekomst: met een pod in een lichtdrukbuis in 30 minuten van Amsterdam naar Parijs. In januari werden ze tweede bij de eerste ronde van de wereldwijde SpaceX Hyperloop Competition.

Hoe kwam je terecht bij Delft Hyperloop?

Na een Bachelor Civiele Techniek in Peru en twee jaar werk in structural design kwam Paul naar Delft. “Want als je iets wilt studeren met water, dan ga je naar de TU.” Maar tijdens zijn Master wilde Paul ook deel uitmaken van iets wat niet direct met zijn studie te maken had. Hij ontdekte de Dream Teams. “Er is hier zelfs een heel gebouw speciaal voor studententeams! Ik benaderde het Hyperloop-team, want het ontwerpen van de luchtdrukbuis leek me echt iets voor een civiele techniek-student.” Maar toen bleek dat de buis al bestond, en dat de competitie draaide om het ontwikkelen van het voertuig, de pod. Toch wilden ze me er graag bij hebben. Ik vroeg natuurlijk meteen: “Wat kan ik dan doen?”

Je rol in het team?

Er bleek genoeg te doen voor Paul. Eerst hielp hij met het structureel ontwerp gemaakt van de pod, daarna richtte hij zich op de materialen van de baan die in de luchtdrukbuis ligt. En nu is hij testing engineer. “Op dit moment hebben we een pod, en tijdens het volgende onderdeel van de competitie wordt die pod in Californië getest. Maar we kunnen natuurlijk niet zomaar naar Californië gaan, erin stappen en wel zien wat er gebeurt. Ook al hebben we wel een idee, met een fysieke test gaat het toch altijd anders.” De uitdaging is: hoe? Want hier in Delft is geen buis, en om nu een buis van minimaal 200 meter na te bouwen… “Ik heb een heleboel concepten bedacht en voorgelegd aan het team. Daarvan hebben we er nu één gekozen.”

Wat heb je aan je studie Civiele Techniek?

“Civiele Techniek is meer gericht op structuren. Maar uiteindelijk gaat het bij engineering om oplossingen. Dus als civieler is er altijd iets wat je kan doen!” Paul merkt ook hoe belangrijk het is dat een team multidisciplinair is. “Want zo gaat het in het echte leven ook. Daar heb je nooit met alleen maar één specialisatie te maken. Een architect kan bijvoorbeeld een gebouw ontwerpen, maar zonder structural engineering blijft het niet staan. Het werk in dit team biedt me de kans om te leren van allerlei andere specialisaties.”

En de toekomst?

Dit is nog steeds het eerste team, andere studententeams wisselen ieder jaar. “Wie weet wordt Hyperloop ook wel één van de standaardteams. Dingen kunnen snel veranderen. Dat merk ik zelf ook, nu ik Hyperloop aan mijn cv heb toegevoegd. Voor januari betekende het niets, maar sinds we tweede zijn geworden krijgt die vermelding ineens veel meer waarde.”

Delft Hyperloop-team

Paul Korswagen

Dreamteams

Wil jij verantwoordelijk zijn voor een wereldprimeur? Bij de TU Delft kun je naast je studie ook meedoen aan bijzondere studentenprojecten waarin studenten uit alle studierichtingen samenwerken. Deze Dreamteams werken bijvoorbeeld aan de snelste fiets ter wereld, de snelste zonnewagen of het hoogterecord voor zelfbouwraketten. Zij doen mee aan wereldwijde competities en zetten de TU Delft op de kaart met fantastische resultaten.

Meer informatie over de Dreamteams