Extra uitdaging en begeleiding

Naast de opleiding Civiele Techniek worden er ook verschillende kansen aangeboden voor extra uitdaging, om te netwerken of om jezelf verder te ontwikkelen tijdens je studie. 

Of wellicht heb je in plaats van extra uitdaging juist wat extra begeleiding nodig tijdens je studie.

Nieuwe ervaringen

Stage

In het curriculum van de bachelor Civiele Techniek is geen stage opgenomen. Het is wel mogelijk om buiten het curriculum zelfstandig een stage regelen. Jaarlijks organiseert de studievereniging 'Praktische Studie' de Civiele Bedrijvendagen, hier kun je gemakkelijk in contact komen met veel verschillende bedrijven. Een leuke manier om extra praktijkervaring op te doen! Je krijgt geen studiepunten voor een stage.

Extra uitdaging



Studiebegeleiding

Elke opleiding heeft een of meer studieadviseurs waarbij je terecht kunt met vragen over de inhoud van de studie, de organisatie ervan en alles wat daarbij komt kijken. Heb je vragen over zaken die verder gaan dan je academische vorming? Career and Counselling Services heeft een team van studentendecanen, psychologen en studiekeuze- en loopbaanadviseurs die jou kunnen ondersteunen. De service is gebaseerd op 5 pijlers: Basis Studievaardigheden, Leren Samenwerken, Keuzes maken tijdens je Studie (studiekeuze), Loopbaanontwikkeling en Zelfkennis & Zelfmanagement.  Er zijn - veelal gratis - (online) workshops, trainingen, online materiaal, inloopspreekuren en de mogelijkheid van een-op-een gesprekken. Voor vragen over studeren met een functiebeperking vind je hier meer informatie.

Mentoraat

Tijdens het eerste half jaar van je opleiding krijg je een mentor toegewezen. Dit houdt in dat je als eerstejaars student samen met ongeveer 10 andere eerstejaars studenten gekoppeld wordt aan een studentmentor uit een hoger jaar. De mentor helpt jou op weg met allerlei praktische zaken rond de studie. Daarnaast is je mentorgroep ook de onderwijsgroep waarmee je vakken volgt in de eerste periode.