Studentenwerkplaatsen

Mechanische werkplaats voor studenten

In de Inloop Werkplaats Studenten (IWS) mogen ME studenten na het volgen van de IWS instructies zelf werkstukken en modellen van metaal en kunststof maken op de ter beschikking staande bewerkingsapparatuur (draai- en freesmachines, boormachines, lassen en machines voor plaatbewerking). Materialen om te verspanen, bevestigingsonderdelen en handgereedschappen worden (binnen perken) voorzien. Lasersnijden van kunststof en metaal, 3D printen en CNC frezen in aluminium wordt op aanvraag door IWS medewerkers uitgevoerd. Het dragen van veiligheidskleding is verplicht als je in de IWS komt werken.
Indien de werkbanken in de IWS vol zijn mogen groepen studenten in de Assemblage Werkplaats Studenten (AWS) aan hun projecten bouwen. Zoals de naam al aangeeft is deze werkplaats specifiek bedoelt voor het samenstellen van producten. In de AWS wordt alleen handgereedschap en accuboren toegelaten voor montagedoeleinden, geen  krachtgereedschap. Gereedschap en materialen worden hier niet voorzien. De AWS wordt op aanvraag geopend door IWS medewerkers. De werkplaatsen bevinden zich in het ME faculteitsgebouw, IWS op de begane grond in ruimte G-0-330, AWS in de kelder in ruimte J-K-420.

Kwartaalrooster, huisregels, hoe het indienen van laser- en 3D opdrachten werkt,   materialen en bevestigingsartikelen op voorraad in de IWS en nog meer informatie vind je achter de buttons hieronder. Niet gevonden? Stel dan je vraag aan ons dmv een mail naar IWS-ME@tudelft.nl.
 

 

Wees vertrouwd met onze huisregels voordat je in de IWS/AWS komt werken!