Crowdfunding voor betaalbare duurzaamheid

Nieuws - 10 maart 2020

Ruim 4 jaar geleden werd door studenten van de TU Delft The Motown Movement opgericht. Een non-profit organisatie met als doel duurzaam wonen ook voor mensen met weinig inkomsten betaalbaar te maken.

Op dit moment verbouwen Luuk Peters, Simon Biervliet, Thomas Meisters, Floor Eerden en Marnix Goossens een oud, vervallen huis in Detroit tot een showcase voor een duurzame, groene en zelfvoorzienende woning. Er wordt gekozen voor praktische en betaalbare aanpassingen. Een extra dik gordijn voor de ramen, een voorzetraam, of een spaarknop in de toiletten.

Na afronding van de verbouwing gaat dit huis dienen als voorbeeld voor de wijk en zal als community-house een centrale rol krijgen in de samenleving van Detroit. Er gaan bijvoorbeeld lezingen gehouden worden over energiebesparing en er worden tips gegeven hoe water- en stroomverbruik omlaag te brengen. 

Daarnaast bouwen de studenten een online platform met informatie over maatregelen die mensen kunnen nemen om te besparen op energie; low budget en praktisch. Ook zijn ze bezig met het opzetten van een master course aan de TU Delft waarin de technieken onderzocht en gemaakt gaan worden. En is het de bedoeling dat de opgedane kennis en ervaring vertaald wordt naar een zelfde project in Nederland.

Maar eerst willen Luuk, Simon, Thomas, Floor en Marnix dit jaar nog het huis in Detroit afbouwen. Daar is nog geld voor nodig en dus zijn ze een crowdfunding actie gestart. Helpt u mee?