News Archive

87 resultaten

06 augustus 2017

Student group of Gordon Lovegrove visited the Netherlands

Every year Transport & Planning has different universities visiting with their summerschool during summer. This year also the group of Gordon Lovegrove (Associate Professor at The University of Columbia ) visited the Netherlands from June 5 till June 23, 2017.

09 juni 2017

Survey ALLEGRO project

The survey in the links below investigates factors that influence decisions we make while cycling and is part of the ALLEGRO project. It should take 5-7 minutes to be filled in. There is a Dutch and an English version, hence two links, but it is also possible to switch language within the survey. Thank you in advance for your participation!

31 mei 2017

Civiele techniek in de cloud

Prof. Bart van Arem over het intelligent transport van de toekomst in een interview met het blad Civiele Techniek.

16 mei 2017

Delftse onderzoeker verbetert modellering effecten kilometerheffing

Een vorm van kilometerheffing zal waarschijnlijk op de agenda staan in de huidige gesprekken rond de kabinetsformatie. Maar de modellen die de effecten van kilometerheffing voorspellen, kunnen nog veel beter. Erik-Sander Smits combineerde daarom kennis uit de speltheorie, keuzeanalyses, de verkeersstroomtheorie en de vervoerseconomie om tot een betere modellering te komen. De NWO-onderzoeker promoveert op dinsdag 16 mei op dit onderwerp aan de TU Delft.

08 mei 2017

Nieuwe website Project Co-ReUs

Transport & Planning maakt deel uit van een breed consortium, verenigd in het CO-REUS project (Co-creating Responsive Urban Spaces). In dit onderzoeksproject werkt het lectoraat Bouwtransformatie van de Hogeschool van Amsterdam samen met ca. 25 organisaties (stedenbouwkundigen, interactieve conceptontwikkelaars en lokale stakeholders) aan de toepassing van interactieve objecten in de versterking van de openbare ruimte van de ArenA Boulevard.

13 april 2017

Young Research Award 2017

Nikola Besinovic won the Young Research Award 2017 of the International Association of Railway Operations Research (IAROR) with his excellent and innovative paper ‘Resolving instability in railway timetabling problems’, at RailLille 2017!

27 februari 2017

Transport Institute partner in ITF/OECD Decarbonisation project

Last week professor Lóri Tavasszy reached an agreement with the International Transport Forum (ITF) of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) to become a partner in the Decarbonising Transport project on the topic of freight transport and logistics.

23 februari 2017

Participants needed - Msc thesis research

Are you willing to help in a research regarding the reactions of pedestrians when interacting with different types of vehicles? Do you have 60 minutes of spare time and would you like to get a gift voucher of 10 € while helping a student carrying out her MSc thesis? Then this might be interesting for you!

15 februari 2017

Ringwegen van de toekomst in stedelijke context: visies gebundeld in boek ‘Snelweg x Stad’

Elektrische auto’s die opgeladen moeten worden en oproepbare autonome auto’s om je van A naar B te brengen. Hoe ga je in de ruimtelijke inrichting om met deze toekomstige uitdagingen? Hoe zien de Nederlandse wegen en ruimtelijke omgeving er in 2030 uit? Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en TU Delft gingen vanaf februari 2016 aan de slag met een ontwerpstudie waarbij ontwerpteams en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht om een vijftal ringweglocaties bij de steden te bekijken. De visies worden gepresenteerd op woensdag 15 februari bij de TU Delft in de vorm van het boek ‘Snelweg x Stad’.

09 februari 2017

GPS on the road

Today - on a straight stretch of road in the Europoort-area near Rotterdam - we carried out an experiment with Adaptive Cruise Control (ACC) in a convoy of three vehicles; a blue van in the lead, followed by two instrumented Toyota Prius cars. All vehicles were equipped with low-cost GPS receivers - targeting centimeter position accuracy.