News Archive

93 resultaten

03 februari 2021

PhD Defence Alexandra Gavriilidou

Wednesday the 3rd of February Alexandra Gavriilidou will defend her thesis entitled ‘Cyclists in Motion: from data collection to behavioural models.’ The defence ceremony will take place in the Senaatszaal of the TU Delft Aula. Prior to the defence, at 14:30, Alexandra will give a brief presentation about her research.

01 februari 2021

PhD Defence Florian Schneider

Monday the 1st of February Florian Schneider will defend his thesis entitled ‘Spatial activity-travel patterns of cyclists’. The defence ceremony will be online and start at 15.00 hr.

22 januari 2021

Goed voorbereid op toekomstige rampspoed

Gisteren presenteerden Ernst Kuijpers, Marion Koopmans en Ahmed Aboutaleb bij het televisieprogramma Jinek het Pandemics and Disaster Preparedness Center (PDPC) van de TU Delft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam. Vele onderzoekers van CiTG zijn betrokken, onder wie prof. Bas Jonkman (vanwege zijn expertise over overstromingen en neveneffecten) en prof. Serge Hoogendoorn (vanwege zijn kennis over de rol van mobiliteit bij infectieziekten). Dit kenniscentrum brengt topwetenschappers met kennis van pandemische dreigingen en klimaat gerelateerde calamiteiten samen.

11 juni 2020

Openbaar vervoer en deelmobiliteit in en na de coronacrisis

Het openbaar vervoer is sinds de coronacrisis niet meer hetzelfde. De eerste uitdaging was om een veilige afstand te houden in de trein, tram, metro of bus en inmiddels wordt weer gedacht aan een (volledige) heropening. Welke maatregelen zijn nodig en wat zal of kan een blijvende (gedrags)verandering zijn? En wat zal het effect zijn op deelmobiliteit en Mobility as a Service?

16 maart 2020

Miljoenen voor verbetering binnenvaart Rijn-Alpen corridor

Containerschepen die niet vol geladen zijn, overvolle sluizen met schepen die lang moeten wachten, suboptimale navigatie van schepen op rivieren en vol beladen schepen die niet bestand zijn tegen een lage waterstand. Het zijn veel voorkomende problemen in de binnenvaart. Met een Europese subside van bijna 9 miljoen euro gaat het het Horizon 2020-programma ‘Novel inland waterway transport concepts for moving freight effectively’ (NOVIMOVE) onderzoek doen naar de verbetering van dit logistieke transportsysteem.

24 februari 2020

Verstoringen in het openbaar vervoer meten, voorspellen en beheersen

Verstoringen in het openbaar vervoer zijn aan de orde van de dag. Onderzoeker Menno Yap wil de verstoringen verhelpen en ontwikkelt een methode om de impact van verstoringen voor reizigers te verminderen. Op woensdag 26 februari promoveert hij aan de TU Delft.

10 februari 2020

ERC grant for Serge Hoogendoorn

Serge Hoogendoorn (Professor Traffic Operations & Management) received an ERC proof of concept grant for the further development of an intelligent multi-modal transfer flow management system. This innovative pedestrian management system aims to make transfers at multi-modal hubs as efficient, reliable and safe for the traveller as possible.

09 februari 2020

Evacuation behavior analyzed using discrete choice theory

In a combined research of the TU Delft and UC Berkeley the behavior of evacuees of Hurricane Irma was modelled and analyzed empirically using a variety of choice models, estimated on actual evacuation choice data.

15 januari 2020

TU Delft aanwezig op Nieuwjaarsontvangst Koningspaar

Dinsdag 14 januari ontvingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten, waaronder specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer.

16 december 2019

Tracks in Transport 2019