Op het nieuwe postzegelvel van PostNL en TU Delft gaat alle aandacht uit naar het innovatieve vermogen van ons land. De illustraties op de postzegels verwijzen naar uiteenlopende innovaties, ontwikkeld door wetenschappers van de universiteit in samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven.

Elk van de 10 postzegels van het postzegelvel Innovatief Nederland laat een vrolijke illustratie over een bijzonder innovatieproject van de TU Delft zien. De illustraties zijn gemaakt door cartoonist en striptekenaar Erwin Suvaal.

De postzegels laten zien dat de innovaties op allerlei gebieden worden toegepast, uiteenlopend van energiebesparingsprojecten, slimme transportoplossingen en flexibele productiemogelijkheden tot effectief watermanagement en vernieuwingen in de gezondheidszorg.

Speciaal voor de lancering van het postzegelvel hebben we de mensen achter de innovaties gesproken, die verhalen lees je hieronder. 

De 10 Delftse innovaties

 

Benieuwd naar de verhalen achter de postzegels? Klik op de afbeeldingen en lees er meer over.

 

Gist met olifantenschimmel voor biobrandstof: gen van schimmel uit olifantenpoep om efficiënter ethanol te maken van restproducten uit de landbouw. Lees het verhaal achter de zegel.
4FOLD: een opvouwbare vrachtcontainer bespaart ruimte, geld en onze planeet bij leeg retourtransport. Lees het verhaal achter de zegel.
Variable stiffness: het ontwikkelen van een 3D-printbare vorm die controle geeft over de stijfheid van het materiaal waardoor er multifunctionaliteit van het ontwerp mogelijk is. Lees het verhaal achter de zegel.
Kitepower: mobiel windenergie-systeem dat gebruik maakt van een vlieger voor stroomopwekking. Lees het verhaal achter de zegel.
Zandmotor: een grootschalige zandopspuiting voor de kust bij Zuid-Holland om deze duurzaam te beschermen en onderhouden. Lees het verhaal achter de zegel.
TILER: tegel waarmee e-bikes en andere lichte elektrische voertuigen draadloos worden opgeladen. Lees het verhaal achter de zegel.
Bluebloqs: een oplossing voor duurzaam regenwaterhergebruik in de stad. Lees het verhaal achter de zegel.
INNOZOWA: drijvende zonnepanelen die bijdragen aan winnen van hernieuwbare energie, optimaal gebruik maken van beschikbare oppervlakte en zorgen voor een beter ecosysteem. Lees het verhaal achter de zegel.
Gaming @ the Dentist: serious gamen voor afleiding bij pijn en ongemak tijdens de behandeling. Lees het verhaal achter de zegel.
Exo-L: 3D-geprinte enkelbrace, op maat gemaakt, biedt de beste bescherming tegen enkel-verzwikking. Lees het verhaal achter de zegel