BSc Civiele Techniek

Wil je met slimme technische oplossingen de wereld om je heen beter, veiliger en duurzamer maken?
Kies dan voor de bacheloropleiding Civiele Techniek aan de TU Delft.

Bij Civiele Techniek word je opgeleid om de wereld te begrijpen, maar ook innovatieve oplossingen te kunnen bedenken die onze leefomgeving verbeteren en duurzamer maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het ontwikkelen van nieuwe manieren voor duurzaam bouwen, zoals zelf herstellend beton of het recyclen van bouwmaterialen of volledige brugdelen.
  • Nieuwe technologieën voor kustbescherming en wateroverlast zoals ‘mobiele dijken’ of een duurzame zandmotor in zee, zodat we overal in Nederland droge voeten houden.
  • Het gebruik van remote sensing technologie zoals satellietdata en sensoren, waarmee je op afstand verzakkingen, grote constructies en dijken kunt monitoren en gevaarlijke situaties kunt voorkomen.
  • Het in kaart brengen van verkeersstromen en voetgangers gedrag, zodat je in binnensteden en op festivals de doorstroom kunt verbeteren.
  • En natuurlijk ook innovaties aan grote bouw constructies, zodat deze bestand zijn tegen extreem natuurgeweld.

Allemaal voorbeelden van civiele techniek! Bij Civiele Techniek pas je je technische kennis toe binnen een groot en gevarieerd werkveld. Je kunt met de opleiding dan ook veel verschillende kanten op.

In het kort

Voertaal: Nederlands

Numerus fixus: Nee, geen selectie

Start: September

Vereiste vakken: Natuurkunde en Wiskunde B

Vorm: Voltijds- on campus

Ranking: 2de in QS World Ranking 2023

Belangrijke data

Aanmelden: voor 1 mei

Open dagen: 20 en 23 oktober

Meeloopdagen: doorlopend

Eigenlijk ben je bij Civiele Techniek altijd bezig met het oplossen van puzzels. Bijvoorbeeld om te bepalen welke krachten er op een constructie werken en hoe je hier rekening mee houdt binnen je ontwerp.

― Babette den Hollander, student Civiele Techniek

| Highlighted Student Stories

Drop it! Kick-start voor oesters bij windmolenparken

Plons… langzaam zinkt een gekleurde kubusvormige structuur naar de bodem van de stroomgoot in het Waterlab. Met camera’s wordt elke beweging nauwlettend in de gaten gehouden. Is het een ‘zachte’ landing? En wat gebeurt er wanneer er stormachtige condities in de stroomgoot worden gesimuleerd?

Een duik in de diepe blauwe wateren van Curaçao

Een kleine rode auto rijdt achteruit. Ondertussen leunt een masterstudent van de TU Delft uit het passagiersraampje. "Links, rechts, nog meer links. Ja, zo gaat het goed!"
Waterapparatuur, laarzen en een gigantische heggenschaar schuiven over de achterbank als de auto zich in scherpe bochten manoeuvreert. “Ik denk dat het nu de derde cactus naar rechts is. Ja! Ik zie het, ik zie de molen! We zijn er!” 

Andere bekeken ook:

Chat met een student

Stel je vragen aan een student van Civiele Techniek.