Track: Lerarenopleiding / Science Education


Word je enthousiast als je iemand iets kunt uitleggen over je b├Ętastudie? Vind je het leuk om met jonge mensen te werken en zie je het als een uitdaging om ze kennis te laten maken met wetenschap en techniek?

Misschien is het dan iets voor jou om leraar te worden in een b├Ętavak. Passie voor de inhoud en plezier in het werken met mensen zijn daarvoor de belangrijkste ingredi├źnten. Met de master Science Education and Communication (lerarenopleiding) kun je je eerstegraads lesbevoegdheid halen en voor de klas staan in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. En Delft zou Delft niet zijn als we daarbij geen aandacht zouden besteden aan activerend onderwijs, de rol van ontwerpen in het onderwijs en het innoveren van onderwijs.    

Het programma leidt docenten op in de schoolvakken Informatica, Natuurkunde, Ontwerpen, Scheikunde en Wiskunde. Je wordt docent in het Nederlandse onderwijsstelsel, waar de Nederlandse taal het instrument bij uitstek is voor kennisoverdracht. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is dan ook een vereiste voor de opleiding. Internationale mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt.

In het menu links vind je onder andere meer informatie over het opleidingsprogramma, de verschillende opleidingsvarianten en toelaatbaarheid.

Diploma: Master of Science in Science Education and Communication 

Accreditatie: Geaccrediteerd door de NVAO

Studielast: 120 ECTS, 24 maanden

Type: regulier studieprogramma

Vorm: voltijd

Start: september en februari

Voertaal: Nederlands (Engels in het vakwetenschappelijk deel)

Volg ons op social media: