TU Delft minors voor studenten uit Leiden en Rotterdam

Ben je een student van de Universiteit Leiden of de Erasmus Universiteit Rotterdam en wil je een minor doen bij de Technische Universiteit Delft? Op deze pagina vind je informatie over onder andere het aanbod, het aanmeldproces en andere praktische zaken. 

Binnen je bacheloropleiding heb je de mogelijkheid om je minorruimte op verschillende manieren in te vullen.  Wil jij je verbreden of verdiepen in een technische studie, leren denken op een andere manier en studeren in een andere stad? Dan heb je de mogelijkheid om een thematische minor te volgen aan de Technische Universiteit Delft. De TU Delft biedt diverse thematische minors van 15 of 30 EC aan waarmee jij je kunt verbreden of juist kan specialiseren.  

Studeer je aan een andere (Nederlandse) onderwijsinstelling? Kijk dan voor meer informatie op de pagina voor Externe studenten.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor een Delftse minor. 

Je hoeft je niet aan te melden voor de losse vakken in de minor waarop je staat ingeschreven. Een minorinschrijving is voldoende. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina Aanmelden voor Vakken en Tentamens.

Aanbod

De TU Delft biedt jaarlijks meer dan 50 minors aan. Deze worden allemaal aangeboden in het eerste semester en zijn overwegend 30EC. In het tweede semester biedt de TU Delft geen minors aan. De minors kunnen zowel verbredend als verdiepend zijn op jouw studie. Je volgt het aanmeldproces van je eigen universiteit. Aanmelding voor een Delftse minor verloopt via je eigen universiteit. De periode waarin jij je kunt aanmelden kan verschillen. Kijk dus goed wanneer jij je kunt aanmelden. 

Bekijk het gehele minoraanbod van TU Delft in het totaaloverzicht en controleer of de minor van je voorkeur voor jouw opleiding toegankelijk is. Dit doe je in de toelatingsmatrix. 
Disclaimer: Elke thematische minor heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het kan dus voorkomen dat je niet geplaatst kan worden op een minor van jouw voorkeur.  
 

Let erop dat de roosters in Delft kunnen afwijken van de roosters in Leiden en Rotterdam. Daarnaast gelden voor het behalen van de minor de reglementen van de betreffende opleiding waar de minor van jouw voorkeur onder valt. Voor vragen verwijzen wij je naar de betreffende minorco√∂rdinator. 

Aanmelden

Informatie over het aanmelden voor minoren in 2023-2024, kun je hier terugvinden vanaf half maart 2023.

Uitschrijven

Heb je de minor afgerond of heb je besloten om geen thematische minor aan de TU Delft te volgen en wil je je uitschrijven?

 • Stap 1: Schrijf je uit als (minor)student bij TU Delft. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk en dit gaat niet automatisch.
  (let op: ook als je besluit eerder te stoppen met je minor zul jij je zelf moeten uitschrijven als minorstudent)
 • Stap 2: Geef je minorafmelding door via je eigen universiteit.

Belangrijk om te weten

 • Je kunt maximaal 1 TU Delft minorinschrijving per jaar hebben 

 • Je kunt alleen in aanmerking komen voor een TU Delft selectieminor wanneer je je tussen 1 en 14 april 2022 aanmeldt via jouw eigen instelling. Denk er daarnaast aan dat er aanvullende toelatingscriteria kunnen gelden.  

 • Je kunt alleen in aanmerking komen voor een TU Delft niet-selectieminor wanneer je je tussen 2 en 31 mei 2022 aanmeldt via jouw eigen instelling. 

 • Controleer of je toegang hebt tot de TU Delft minor van jouw keuze in het aanmeldsysteem van je eigen universiteit. 

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd indienen en voltooien van een tweede inschrijving, als (minor)student aan de TU Delft via Studielink. 

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd uitschrijven, als (minor)student aan de TU Delft, na afronding van je minor in Delft.

 • Studenten van een joint-degree opleiding melden zich voor een minor aan bij de penvoerende universiteit en volgen daarmee de procedure van die instelling (zie onderstaand schema). 

  Joint degree opleiding 

   

  Penvoerende universiteit 

  Klinische Technologie 

   

  TU Delft 

  Life Science and Technology 

   

  TU Delft 

  Molecular Science & Technology 

   

  Universiteit Leiden 

  Nanobiology 

   

  TU Delft 

Veel gestelde vragen

Heb je na het lezen van bovenstaande aanmeldings- en plaatsingsprocedure nog vragen. Neem dan eerst een kijkje bij onze veelgestelde vragen

Voor inhoudelijke vragen over de thematische minor van jouw voorkeur kun je contact op met de betreffende minorco√∂rdinator.  

/* */